Embolic entre l'Ajuntament, els Bombers i Live Nation un dia abans del BBF. El director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS), Joan Delort, ha opinat aquest divendres que no hi ha cap motiu que impedeixi celebrar aquest dissabte el festival de música Barcelona Beach Festival a la platja del Fòrum si no hi ha cap anomalia greu. L'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs ha denegat la llicència d'activitat aquest divendres al festival tan sols un dia abans de l'inici perquè no té l'informe de la DGPEIS, que es va sol·licitar fora de termini. Però Delort diu que això ha passat en diverses ocasions en altres ajuntaments i, si no s'ha trobat cap anomalia greu, es pot seguir tramitant la llicència, encara que falti el vistiplau definitiu dels Bombers, informa l'ACN. Amb tot, la DGPEIS segueix sense signar l'informe necessari perquè diu que no hi ha temps per fer-ho.

Per la seva banda, l'organitzador del BBF ha reclamat en un comunicat a l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs que rectifiqui i no l'obligui a cancel·lar l'esdeveniment. Els responsables del festival subratllen que la documentació que falta, un informe de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament de la Generalitat, "és obligació i responsabilitat exclusiva de l'administració responsable d'autoritzar l'activitat". Per això acusen el consistori de presentar la sol·licitud "fora de termini", malgrat que ells havien presentat el projecte de l'activitat "amb l'antelació suficient". Els organitzadors subratllen que el festival té una història de sis edicions, del 2014 al 2019, i que, per tant, tenen un coneixement "extens i exhaustiu" de la documentació "i els terminis". Alhora, alerta que la denegació de la llicència "sense causa justificada" provoca un perjudici "enorme" tant a Sant Adrià com a Barcelona, amb el benentès que "més de 25.000" persones d'arreu del món assisteixen a un certamen que, fins al moment, continua sense permís municipal. Davant d'aquesta situació, Live Nation ha anunciat una querella contra l'alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, i contra la primera tinent d'Alcaldia, Ruth Soto. També demanarà a l'Ajuntament una reclamació de responsabilitat patrimonial. L'empresa no renuncia a celebrar l'esdeveniment aquest dissabte, però demana disculpes  a artistes i assistents si no aconsegueix una "rectificació" del consistori.

Fora de termini

En la carta, a la qual l'ACN ha tingut accés, Delort explica que el dimecres 22 de juny a la 1 del migdia el consistori adrianenc va enviar a la Direcció General que engloba els Bombers de la Generalitat una sol·licitud d'informe en matèria de prevenció i seguretat en cas d'incendi, i s'hi adjuntaven documents annexos. Com que la llei estableix que la sol·licitud d'informe s'ha de fer almenys 15 dies hàbils abans de l'esdeveniment, el termini havia caducat el 10 de juny. Aquest dijous a la tarda, l'alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, va explicar a Delort la situació i tècnics del Servei de prevenció de la DGPEIS van fer una "revisió general, no en profunditat" de la sol·licitud i la documentació annexa. Van concloure que la documentació era "insuficient per a un pronunciament" i que s'hauria d'haver aportat més informació. A més, Delort afirma que amb la complexitat de l'expedient, els Bombers no podran resoldre'l a temps. Però també esmenta que altres ajuntaments que s'han trobat en una situació similar han continuat la tramitació tot i no disposar d'aquest informe en disposar de "garanties suficients de l'organització i planejament de l'activitat". A més, Delort també recorda que tècnics del servei de prevenció han parlat amb membres del consistori adrianenc i els han dit que, respecte a expedients d'anys anteriors tramitats per a la mateixa activitat, s'han introduït modificacions instades per serveis de l'ajuntament per tal de millorar les condicions de celebració, fluxos d'accés i desallotjament de persones i vehicles assistents. Per tot això, el director general opina que, respectant l'àmbit competencial municipal de continuar tramitant o no la llicència d'activitat, "ara mateix no hi ha motiu que ho impedeixi", excepte si els serveis municipals coneixen alguna "anomalia greu no esmenable en la planificació i/o previsió d'execució", cosa de la qual els Bombers no en tenen cap coneixement.

567 euros per l'entrada més cara

El BBF ja ha venut més de 25.000 entrades per a l'edició d'enguany, i encara esperen vendre-les totes. Armin Van Buuren, Vini Vinci, Don Diablo, Marshmello i Dimitri Vegas Like Mike són alguns dels caps de cartell internacionals del festival d'enguany, que torna a celebrar-se després de dos anys interromput a causa de la pandèmia. El festival de música electrònica que organitza Live Nation reprèn l'activitat amb altres artistes al cartell com Gonzalo, Brian Cross i Chelina Manumutu. Les entrades encara estan a la venda, amb un preu base de l'entrada general de 84 euros i de 567 euros per l'experiència VIP.