Un preacord entre l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), la productora Live Nation i la Generalitat haurà de permetre que el Barcelona Beach Festival pugui celebrar-se finalment aquest dissabte, cosa que estava en qüestió per desavinences pel protocol de seguretat i la demora de l'expedient d'activitat. Segons fonts consultades per Efe, Live Nation farà aquest migdia una declaració de responsabilitat en la qual assegurarà que les condicions de seguretat del festival d'aquest any són les mateixes que les del 2019, quan va obtenir el plàcet de l'informe de Bombers de la Generalitat i, així, el consegüent permís d'activitat de l'ajuntament. D'aquesta forma, aquest festival de música electrònica, un dels més importants d'Espanya i que preveu congregar prop de 30.000 persones, podrà celebrar-se in extremis, a partir de les 17 hores, perquè tant la Generalitat com l'Ajuntament donaran llum verda al festival. 

L'aval dels Bombers

El director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS), Joan Delort, va opinar aquest divendres que no hi havia cap motiu que impedís celebrar aquest dissabte el festival de música Barcelona Beach Festival. L'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs va denegar la llicència d'activitat al festival perquè no tenia l'informe de la DGPEIS, que es va sol·licitar tard. Però Delort va dir que això havia passat en diverses ocasions en altres ajuntaments i que si no s'havia trobat cap anomalia greu es podia seguir tramitant la llicència encara que faltés el vistiplau definitiu dels Bombers. Delort va indicar que el dimecres 22 de juny a la 1 del migdia el consistori adrianenc va enviar a la Direcció General que engloba els Bombers de la Generalitat una sol·licitud d'informe en matèria de prevenció i seguretat en cas d'incendi i s'hi adjuntaven documents annexos. Com que la llei estableix que la sol·licitud d'informe s'ha de fer almenys 15 dies hàbils abans de l'esdeveniment, el termini havia caducat el 10 de juny.

Aquest dijous a la tarda, l'alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, va explicar a Delort la situació i tècnics del Servei de prevenció de la DGPEIS van fer una "revisió general, no en profunditat" de la sol·licitud i la documentació annexa. Van concloure que la documentació era "insuficient per a un pronunciament" i que s'hauria d'haver aportat més informació. A més, Delort va afegir que amb la complexitat de l'expedient, els Bombers no podrien resoldre'l a temps. Però també va esmentar que altres ajuntaments, en situació similar, havien continuat la tramitació tot i no disposar d'aquest informe en disposar de "garanties suficients de l'organització i planejament de l'activitat".