Aquest dimarts 16 de juliol tindrà lloc un eclipsi lunar que serà visible a Sudamèrica, Àfrica, Àsia, Oceania i Europa.

L'inici de l'eclipsi de penombra tindrà lloc a les 18:44 hores. L'eclipsi parcial començarà a les 20:02, arribant al seu màxim a les 21:31 hores. Cap a les 22:59 finalitzarà. Ara bé, l'eclipsi acabarà del tot a les 0:17 hores del dimecres 17 i podrà veure's en les seves últimes fases a Àsia occidental, Europa, Àfrica, Amèrica del Sud i l'extrem oriental d'Amèrica del Nord, segons ha informat l'Institut Geogràfic Nacional (IGN).

A Espanya, l'eclipsi començarà a les 22:01 hores. A les 23:30 hores, hi haurà una fase de màxim enfosquiment i acabarà a les 00:59 hores.

Quan es produeix un eclipsi lunar?

L'eclipsi lunar es produeix quan la Terra s'interposa entre el Sol i la Lluna, enfosquint el satèl·lit de forma passatgera. En aquest cas, la Terra no arribarà a tapar el sol la totalitat de l'hemisferi lunar visible des del nostre planeta. 

En els eclipsis totals, l'ombra oculta completament la Lluna. En aquests casos, la fase de totalitat de l'eclipsi pot durar més d'una hora i mitja ja que el diàmetre de la terra és quatre vegades més gran que el lunar. 

Es podrà veure de forma directa o bé a través de telescopis. Si s'observa des d'un d'aquests instruments, es podrà veure com la avança l'ombra tapant la Lluna i detalls de la seva superfície com ara cràters i muntanyes.