Adeu a l'ocellet. La 'X' que serveix de nou logotip a Twitter va arribar aquest cap de setmana a l'aplicació per a mòbils de la xarxa social i en la seu central de l'empresa a San Francisco, un pas més en el canvi d'imatge decidit pel multimilionari Elon Musk en adquirir la xarxa social. En una actualització de la seva app disponible des del divendres per a algunes zones, Twitter ha reemplaçat la icona de l'ocellet blau per una 'X' blanca sobre fons negre. El canvi, que ja havia arribat una mica abans a la versió d'escriptori, és visible en les pantalles de milions de telèfons intel·ligents que tenen descarregada l'aplicació de la popular xarxa social, una vegada que l'actualitzin.

Musk ha assegurat en els últims dies que el nou logotip és més que un simple canvi d'imatge i suposa un primer pas cap a una transformació més àmplia de la signatura per la qual va pagar 44.000 milions de dòlars (39.800 milions d'euros al canvi). L'elecció de la 'X' com a nou logotip va ser explicada així per Musk en aquest últim missatge: "Twitter va ser comprada per X Corp (la seva empresa) per a garantir la llibertat d'expressió i com un accelerador per a 'X', l'aplicació per a tot", va assenyalar. Per això va anunciar que el nou Twitter, o 'X', tindrà en els pròxims mesos noves potencialitats com incloure "comunicacions integrals" (el que no explica de manera clara), a més de "la capacitat de dirigir tot el teu món financer". Però pels que no volen veure la 'X' o els sembla la cosa més lletja del món, que són la gran majoria d'usuaris, a continuació ElNacional.cat t'explica com canviar-ho de forma fàcil

Per al navegador

S'ha publicat una extensió que permet tornar a l'antic logotip de Twitter i treure la 'X', tot i que no està encara disponible a la Chrome Store normal i s'ha d'instal·lar externament. Molts usuaris han confirmat que funciona adequadament i és segur; i és possible que en no res estigui també disponible per altres cercadors com Firefox. 

Per als telèfons mòbils

La forma més ràpida de canviar el logotip als telèfons mòbils és descarregant l'aplicació gratuïta 'X Icon Changer', disponible tant per Android com per iOS —Apple—. Dins d'aquesta, pots pujar el logotip clàssic —que es pot trobar a molts llocs a Internet per descarregar— i aplicar-ho sobre l'aplicació prèviament instal·lada de Twitter, de forma que es canviarà automàticament. 

També hi ha una opció per fer-ho amb iPhone i altres dispositius mòbils d'Apple, que és descarregant l'aplicació 'Shortcuts', per fer accessos directes a aplicacions: es fa un accés directe a Twitter a la pantalla d'inici del mòbil i es personalitza el logo posant una foto del clàssic ocellet. Això, però, només és una qüestió estètica per la pantalla del mòbil, però per dins i les notificacions, el logo serà l'oficial actual. Molts usuaris de les xarxes ja han fet vídeos explicant com canviar el logotip.