El doctor Bonaventura Clotet ha posat en dubte les dades sobre els nous brots de coronavirus a la Comunitat de Madrid. En una entrevista al Via Lliure de Rac1, Clotet ha assegurat que "no pot ser que a Madrid hi hagi 350 nous casos i 43 persones hospitalitzades, mentre que a Catalunya hi ha deu vegades més de nous casos, però menys hospitalitzacions".

I és que en els darrers dies, les dades oficials diuen que a Catalunya s'han diagnosticat 2.880 nous casos, mentre que a la Comunitat de Madrid només 338. En canvi, pel que fa als hospitalitzats en aquest mateix període de temps, si a Catalunya n'hi ha 33, a Madrid hi ha deu més, 43. "És impossible. Alguna cosa no quadra en les dades", ha afegit Clotet.

Les recomanacions

Pel que fa a les confuses mesures que s'estan adoptant, Clotet s'ha mostrat força crític: "Els ciutadans estan molt cansats. El confinament ha estat molt traumàtic".

bonaventura clotet - acn

El doctor Bonaventura Clotet davant la seu d'Eurecat | ACN

En aquest sentit, sobre les recomanacions de quedar-se a casa per part de la Generalitat a l'àrea metropolitana de Barcelona, ha comentat que "les ordres haurien de ser més concretes, no recomanacions, i que obeïssin a criteris objectius epidemiològics". "Si les mesures anessin acompanyades d'explicacions epidemiològiques, la gent ho entendria", ha afegit al respecte.

Per contra ha celebrat el nomenament de Josep Maria Argimon com a nou secretari de Salut Pública, però ha lamentat que s'hagi fet tan tard. "M'agrada el nomenament del doctor Argimon. La pena és que potser s'hauria d'haver escollit abans", ha apuntat.

El món de la cultura

Clotet també ha criticat el tracte que està rebent el món de la cultura per part de les administracions. De fet, el doctor ha arribat a afirmar que "és molt més segur anar a veure una obra de teatre o al cinema que anar a determinats bars".

"El món de la cultura ha fet molts esforços, ho ha fet prou bé, i quan veus que s'equipara a un avió, un tren o un transport públic, veus que no hauria de ser així", ha lamentat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat