Josep Maria Argimon serà el nou secretari de Salut Pública de la Generalitat, segons ha anunciat la conselleria de Salut en un comunicat aquest diumenge. Argimon, que des del 2018 és el director de l'Institut Català de la Salut (ICS) ha estat l'escollit per la consellera Alba Vergés per substituir Joan Guix, que va deixar el càrrec a finals de maig.

L'elecció d'Argimon acabarà, doncs, amb els dos mesos d'absència del càrrec que acostuma a liderar el sistema de salut pública. Argimon compaginarà el seu nou càrrec amb el de la direcció de l'ICS.

Argimont ICS ACN

Argimon compaginarà la secretaria de Salut Pública amb la direcció de l'ICS | ACN

La conselleria de Salut ha justificat la doble dedicació que tindrà Argimon assegurant que s'ha volgut "maximitzar la sincronia entre la màxima autoritat en l'àmbit de vigilància i control de la salut pública amb el conjunt de la xarxa assistencial en l'actual situació epidemiològica". D'aquesta manera, Argimon serà l'encarregat de coordinar el sistema de rastreig de casos, el qual està en el punt de mira de l'opinió pública per l'aparició de múltiples rebrots.

Qui és Josep Maria Argimon?

Josep Maria Argimon, nascut a Barcelona l'any 1958, és llicenciat en medicina i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialista en medicina preventiva i salut pública per l'Hospital Universitari de Bellvitge, diplomat en epidemiologia i estadística per la Université Pierre et Marie Curie París VI, màster en atenció sanitària basada en l'evidència per la Universitat d'Oxford i màster en epidemiologia i planificació sanitària per la Universitat de Gal·les.

També ha estat consultor internacional a l'Amèrica Llatina per a la Unió Europea i l'Agència Alemanya de Cooperació. És autor de llibres i articles sobre epidemiologia clínica, planificació sanitària i salut pública.

L’actual director gerent de l'Institut Català de la Salut, càrrec pel que va ser nomenat el juny del 2018, ha desenvolupat diferents responsabilitats al Sistema de Salut de Catalunya. Entre setembre 2012 i fins al gener del 2016 va ser el director de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). Des de febrer del 2016 i fins al juny de 2018 va ser subdirector del CatSalut.