Els Caputxins de Sarrià s'han compromès a resoldre en un termini de dos mesos les anomalies que han fet interrompre el servei del Banc dels Aliments, segons ha explicat el director general d'aquesta última entitat, Lluís Fatjó-Vilas. De la seva banda, el Banc dels Aliments s'ha compromès a continuar subministrant aliments als Caputxins de Sarrià, perquè pugui seguir atenent les persones que hi van a buscar ajuda. Ambdues institucions volen posar punt i final, d'aquesta manera, a la polèmica causada per la decisió del Banc dels Aliments d'aturar el servei fins que es resolguessin aquestes anomalies de caire administratiu.

Una polèmica que s'ha alimentat a través de les xarxes socials quan s'ha vinculat la decisió a motivacions polítiques. Cal recordar que la interrupció del servei ha coincidit amb la celebració d'una pregària per demanar la llibertat dels presos polítics als Caputxins de Sarrià. Ambdues entitats desmenteixen taxativament que la política hagi tingut res a veure amb l'assumpte.

Així, després d'una reunió que els responsables de les dues institucions han mantingut aquest dimecres a la tarda, s'ha acordat "continuar el diàleg" i "desmentir" que l'aturada hagi tingut motivacions polítiques, segons ha explicat Fatjó-Vilas. El director general del Banc dels Aliments ha lamentat que la polèmica perjudica les "200 famílies ateses" pels Caputxins de Sarrià i les més de 125.000 persones de la demarcació de Barcelona que reben ajuda alimentària gràcies al treball del Banc dels Aliments i les 322 entitats d'ajuda social en coordinació amb els Serveis Socials.

Pel que fa a la resolució de les anomalies, es tracta que els Caputxins de Sarrià coordinin les seves accions amb els serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona, una demanda que el Banc dels Aliments ha fet els últims dos anys.