Tomàquets, plàtans, refrescos, cereals... què tenen en comú? Tots són de plàstic. The Plastic Bag Store és una instal·lació artística immersiva dissenyada per coincidir amb la prohibició de les bosses de plàstic a la ciutat de Nova York, Estats Units, que entrarà en vigor el mes de març. L'exposició, creada per l'artista Robin Frohardt, estarà disponible del 18 de març al 12 d'abril a Times Square.

"Hi ha humor que es troba en els entrebancs del capitalisme i trobo que l'humor i la sàtira poden ser eines potents per a la crítica social", ha dit Frohardt i recull la revista Lonely Planet. "Sobretot amb temes que se són tristos i aclaparadors per afrontar-los directament". 

L'obra pretén fer reflexionar sobre la manera de consumir i com hem arribat a prioritzar la comoditat sobre la salut del planeta. Els visitants es passegen pel que sembla una botiga de queviures típica de la ciutat, amb productes quotidians de colors vius, que representen fruita i verdures. Això sí, tot fet amb bosses de plàstic. Des de pinyes fins a pollastres, passant per articles de cuina i fins i tot, de neteja.

Accedir a la botiga és gratis, però la mateixa Lonely Planet aconsella reservar online per no quedar-se sense entrada. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
plastic casa unsplash
Societat Viure sense tant plàstic és possible Anna Solé Sans
cuina unsplash
Medi ambient Consells per reduir el plàstic a la cuina Anna Solé Sans