Mallorca és una de les destinacions preferides per visitar durant tot l'any, i no és d'estranyar: cales d'aigua cristal·lina, senders únics i coves que semblen sortides d'un conte. Però més enllà de les joies naturals que tant caracteritzen l’illa, la seva capital, la ciutat de Palma, amaga diferents barris amb identitat pròpia i ritmes variats on conviuen el passat i el present a través dels seus edificis únics, els monuments i els carrers que es barregen amb la modernitat i l'ambient més cosmopolita. 

Si tens pensat viatjar a l'illa més gran de les Balears, no cal que t'esperis als mesos més calorosos de l'any. Sempre és bon moment per desconnectar i fer una visita ràpida als cinc barris més singulars de Palma.

Santa Catalina, el barri més bohemi

Els carrers de Santa Catalina conserven encara l'esperit d'un antic barri de pescadors amb les tradicionals cases de colors que veiem a les postals. Aquí s'ubica el mercat més antic de la ciutat on es ven no només el millor peix fresc del dia, sinó també una àmplia gamma de productes gurmet.

Barrio Santa Catalina Isabel ensenat nicolau

Barri de Santa Catalina, a Palma / Isabel Ensenat Nicolau

Avui en dia, aquest barri tan pintoresc s'ha convertit en un conjunt de carrers bohemis amb una gran oferta de gastronomia i restauració i, a més a més, una animada vida nocturna que et farà gaudir de nits úniques.

La Lonja, un barri amb vida pròpia

A tocar de la catedral, aquest barri alberga el famós edifici gòtic del qual rep el nom, però amaga també altres edificis i elegants palauets que, avui en dia, han tingut una transformació de 180 graus fins a reconvertir-se en hotels boutique. La Lonja compta, així mateix, amb una gran vida nocturna gràcies a les inacabables opcions de bars, restaurants i clubs.

Barrio La Lonja Leonardo Serrat

Imatge nocturna del barri de La Lonja / Leonardo Serrat

Sa Calatrava, història de Palma

Ubicat en ple nucli antic, just darrere de la catedral, trobem un barri que es forma entre els carrers empedrats i que està ple d'esglésies, palauets, cases i patis singulars que es poden visitar. Un dels edificis més icònics d'aquesta àrea és el Palau Reial de l'Almudaina, una fortalesa musulmana del segle X que posteriorment va ser reconstruïda amb un estil gòtic, així com els Banys Àrabs, el Museu d'Art Contemporani o Es Baluard, un museu d'art contemporani

Calatrava CascoAntiguo Elena Campos Calvo para VisitPalma

Vista del barri de Sa Calatrava / Elena Campos Calvo

El barri jueu, història medieval

Palma va ser una ciutat medieval molt important, i com no podia ser d'una altra manera, comptava amb el seu propi  barri jueu. Conegut com a "Call Maior", conformava una espècie de ciutat independent, emmurallada i amb entrades pròpies al seu interior. És en aquest barri on podem trobar el Centre Maimó Ben Faraig, que ens permet conèixer més sobre la història medieval jueva de la Palma del segle XIV, i que aquest mes d'octubre ha ampliat el seu ús com a centre d'interpretació de la cultura jueva, i que compta amb una oficina d'informació turística.

D'altra banda, una altra de les visites obligatòries és l'església de Monti-sion, edificada sobre la sinagoga major original i on encara es pot observar, entre les ranures de les pedres de la base de la sinagoga original, petits trossos de paper que contenen desitjos.

Barrio Judío web VisitPalma

Imatge del barri jueu de Palma / VisitPalma

Portitxol, un barri a la riba del mar

Acabem amb Portitxol, un barri que se situa als afores de la capital balear, però que està perfectament connectat amb el centre. Al llarg del passeig marítim de Portitxol trobem tota mena de restaurants, tavernes i bars

En definitiva, es tracta d'un barri de moda on l'ànima més cosmopolita conviu amb algunes de les cabanes originals dels pescadors que encara es mantenen i que ens permeten conèixer una mica més de la història d'aquest barri a la riba del mediterrani.

Barrio Portixol Fay Mitchell

Vista nocturna des del barri del Portitxol / Fay Mitchell

Imatge principal: Palma / Unsplash