L'Ajuntament de Barcelona és a institució "millor valorada" pels barcelonins per la gestió de la crisi de la Covid-19, segons un estudi de l'Oficina Municipal de Dades. Un 58,1% dels veïns valora la gestió del consistori com a "molt bona" o "bona", un 8,4% creu que és "normal" o "regular", i un 16,4% la considera "dolenta" o "molt dolenta", mentre que hi ha un 17,5% de ciutadans que no han fet cap valoració. La Generalitat també te una valoració positiva per part d'un 55,9% dels barcelonins, mentre que el 24% en fa una valoració negativa. L'opinió dels ciutadans canvia substancialment quan se'ls pregunta per la gestió del govern espanyol. Només un 39,4% n'aprova la gestió i un 45,1% creu que la gestió és dolenta.

L'enquesta recull altres dades, com la preocupació de la ciutadania per l'actual context de crisi. En aquest sentit, la preocupació per la situació es manté alta: un 86% es mostra molt o bastant preocupat, i s'addueix sobretot preocupació per l'economia. El 47,0% dels assalariats i el 86,1% dels autònoms pensen que aquesta crisi tindrà conseqüències negatives per la seva feina.

Entre els treballadors assalariats, un 27,1% ha patit un expedient de regulació temporal d'ocupació i un 4,8% ha estat acomiadat o ha finalitzat el seu contracte amb motiu de la crisi. Els assalariats més joves (fins a 34 anys) i els dels districtes de Nou Barris i Ciutat Vella són els qui més han vist perjudicada la seva situació laboral.

Sobre les mesures de desconfinament, el 54% creu que són oportunes i que era el moment d'aplicar-les, mentre que el 41,7% opina que calia esperar més. Una lleu majoria (51,2%) opina que el comportament col·lectiu respecte a aquestes mesures és majoritàriament incívic i irresponsable, per un 47,1% que opina el contrari.

L'estudi es va fer entre el 6 d'abril i el 16 de maig a través de 3.600 entrevistes.