El fort temporal d’aquest divendres ha tingut conseqüències en les platges del Barcelonès i el Maresme. Així, la bandera vermella oneja aquest dissabte a 21 platges del Barcelonès i el Maresme a causa de la mala qualitat de l'aigua provocada per les fortes tempestes d’aquest divendres. "Hissada la bandera vermella a totes les platges a causa de l'intens episodi de pluges, que impedeix garantir la qualitat microbiològica de l'aigua del mar. Es preveu que es mantingui les pròximes 24 hores", ha comunicat l'Ajuntament de Badalona, amb les nou platges amb el bany prohibit per "molta presència de partícules en suspensió i aigua no transparent".

D'altra banda, la bandera groga oneja a unes altres 30 platges del litoral central i sud (tres a la Costa Daurada i una al Garraf), mentre que la bandera verda oneja a 151 de les 202 platges amb vigilància a Catalunya.

Les conseqüències del fort temporal d’aquest divendres

Aquest divendres, el pronòstic meteorològic s’ha complert i ha plogut a bona part del territori català. Però ho ha fet amb fortes ràfegues de vent, tronades i impactants descàrregues elèctriques. En definitiva, aquest divendres ha caigut molta aigua en pocs minuts i el cel ha retronat com feia temps que no ho feia. I tot plegat, amb llamps, fet que ha ocasionat diversos desperfectes materials i interrupcions en el servei ferroviari. 

El fort temporal d’aquest divendres ha provocat interrupcions en la circulació dels trens de Rodalies. A la línia R4 i l’R8 s’ha hagut de tallar temporalment el servei. Rodalies ha informat que, a la línia R4 s'ha hagut d'interrompre el pas entre Cornellà de Llobregat i Martorell durant gairebé una hora perquè les fortes tempestes han afectat instal·lacions de subministrament elèctric. I a l’R8, els trens han patit una aturada d’uns 40 minuts en el seu pas entre Rubí i Sant Cugat pel mateix motiu.

A l’aeroport del Prat els pilots d’avió han tingut problemes per aterrar. Diversos vols han vist frustrat el seu aterratge i altres han hagut d'optar per endarrerir-lo. A més, el temporal ha causat canvis de configuració de les pistes.

Emergències per la forta tempesta

Des d'Emergències, han informat que el telèfon 112 ha rebut fins al moment 202 trucades relacionades amb les pluges i el fort vent. Gran part d'aquestes s'han registrat al Maresme (56), Barcelonès (41), Vallès Occidental (39) o la Selva (33). 

Paral·lelament, el cos de Bombers de la Generalitat ha rebut 33 alertes des de les tres de la tarda. Majoritàriament, els avisos s’han produït per petites inundacions i per la caiguda de branques i arbres. 

Amb tot, les comarques que s’han vist més afectades per la virulenta tempesta d’aquest divendres són l'Anoia, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Maresme, el Barcelonès, l'Alt i Baix Penedès y el Pallars Jussà.