L'Audiència Nacional ha decidit suspendre el judici al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero i la cúpula del departament d'Interior arran de les mesures adoptades pel Covid-19.

El judici estava en el tram final. Dilluns la Fiscalia havia de dir si mantenia l'acusació de revel·lió o bé rebaixava a sedició o fins i tot desobediència. En un primer moment s'havia de fer per videconferència i amb els acusats a l'Audiència de Barcelona. Però finalment s'ha decidit suspendre.

Falten 5 sessions del judici. A banda de la vista de dilluns on la Fiscalia s'havia de pronunciar, la setmana del 23 al 26 de març s'havien de fer les conclusions finals i deixar el judici vist per sentència. Però ara mateix no se sap quan es podrà reempendre. 15 dies com a mínim, segons les reestriccions que s'estan implantant com a mesures preventives pel evitar el contagi del coronavirus. 

En una situació habitual, si el judici estigués un mes aturat es podria demanar que es repetís tot, però davant l'excepcionalitat dels motius que han portat a deixar-lo en suspens no és probable que això passi.