L'arquebisbat de Tarragona, al qual es vinculen dos rectors relacionats amb abusos sexuals a menors, s'ha compromès a continuar investigant els fets denunciats i a "col·laborar amb la justícia per esclarir-los". 

En un comunicat emès aquest migdia, l'arquebisbat ha detallat la investigació que va portar el Vaticà a apartar durant dos anys l'actual rector de Constantí de l'Església. Va reincorporar-s'hi l'any 2018 i fa mig any que ocupa el càrrec.

Els dos clergues van ser denunciats el juny del 2015 i el novembre del 2016 per presumptes tocaments a menors. Un d’ells, el mossèn Xavier Morell Rom, ja havia estat citat a declarar abans del 2010 en una investigació civil per un cas de pedopornografia, però no es va procedir perquè el jutge va dictar el sobreseïment del cas. 

L'arquebisbat destaca que en tenir coneixement d'aquest delicte, i d'acord amb la normativa vigent i els protocols establerts per la Santa Seu, tant el 2015 com el 2016 es va ordenar immediatament una investigació prèvia dels fets. La Congregació per a la Doctrina de la Fe va ordenar l'arxivament del cas de mossèn Morell "per falta d’elements", i durant dos anys el va apartar del seu càrrec amb "particular vigilància per un temps prudencial". 

Un segon capellà investigat a Tarragona

El TarragonaDigital ha avançat avui que, a banda de l'actual rector de Constantí, el segon clergue tarragoní és J.M.Font, qui actualment oficia a les parròquies de Sant Jaume Apòstol d’Arbeca i en altres petits municipis de Lleida.

La institució conclou la missiva demanant perdó "principalment a les víctimes d'aquests abusos" i asseguren la "seva solidaritat i pregària". En aquest sentit, han difós dades de contacte per tal que tothom pugui denunciar "aquests fets execrables: tel. 977 229 630, de dilluns a dimecres de 10.00 a 13.00 h, o a promotor.justicia@arqtgn.cat.