Les emocions i els sentiments han estat sempre una cosa complicada de gestionar. Molts adults encara paguen avui el seu analfabetisme emocional. No saber identificar què passa o per què i com gestionar-ho pot convertir-se en un tret al genoll o fins i tot, al tendó d'Aquil·les. Precisament per intentar explorar el món de les emocions com més aviat millor i reduir la taxa d'hemofílics emocionals, l'empresa catalana Learny Land ha desenvolupat El Far, una aplicació que permet fer un viatge a través dels sentiments i la coneixença d'un mateix.

L'objectiu és fer exercitar la intel·ligència emocional des d'edats molt primerenques a través de diversos exercicis i activitats. L'aplicació proporciona als infants les eines necessàries perquè puguin adquirir les habilitats que els ajudaran a conèixer-se a ells mateixos i a identificar, comprendre i saber com gestionar les emocions i situacions complicades que pateixen a vegades. 

Gestió emocional, coronavirus (i infància)

L'arribada del coronavirus ha fet que el procés creatiu de l'aplicació s'endarrerís, però tal com expliquen els mateixos desenvolupadors a través d'un comunicat aquest fet també ha permès implementar noves característiques i funcionalitats per donar resposta a algunes necessitats sorgides a conseqüència de la situació viscuda per la pandèmia en moltes llars. I és que segons han exposat en la mateixa nota, la major part de l'equip creatiu són pares de família i durant la pandèmia van detectar un buit a l'hora de trobar la manera d'explicar als fills les emocions que sentien. Per exemple, posar nom a les emocions tristes o angoixants o als bloquejos. 

niños ventana unsplash

Un nen i una nena miren a través de la finestra de casa seva en ple confinament per comprovar si neva / Unsplash

La pandèmia ha provocat un impacte emocional directe en infants i adolescents i ha derivat, en molts casos, en situacions estressants. A través d'El Far, els nens i nenes poden identificar i comprendre diferents estats emocionals que viuen i aprendre a gestionar moments d'estrès amb tècniques de relaxació. 

És sabut que hi ha llibres i contes infantils que tracten el tema de les emocions, com per exemple, El monstre de colors d'Anna Llenas, però els creadors no van saber trobar cap joc interactiu o aplicació amb la qual poguessin treballar. Per això, l'equip de professionals i experts en guionatge i desenvolupament d'aplicacions de Learny Land va decidir crear El Far.

Com funciona El Far?

El Far, doncs, és una app que permet als nens i nenes gestionar i expressar les seves emocions. A més, també proporciona eines i activitats per ajudar a relaxar-se quan les emocions són massa fortes, intenses o inquietants. La majoria d'aquests són exercicis i tècniques de relaxació per aprendre a estar en harmonia i evitar que les situacions els superin. 

Les criatures poden crear el seu propi avatar i ser els protagonistes del 'joc'. Així, a través de mini jocs i activitats poden expressar pensaments, sentiments i emocions. 

Actualment, només està disponible per a dispositius iOS.

 

 

Imatge principal: uns nens juguen a la platja (o busquen com expressar les emocions amb una llum) / Unsplash