El ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dimarts la modificació de diversos articles del reglament metropolità del taxi per la qual aquest tipus de transport podrà aplicar la tarifa a preu tancat. Aquesta nova tarifa s'aplicarà únicament a través de les aplicacions (apps) que existeixen en el sector del taxi en l'àmbit metropolità, segons ha informat avui en un comunicat l'Institut Metropolità del Taxi (IMET).

Per al funcionament de la nova tarifa es podran usar els algoritmes que actualment fan ús de l'aplicació AMB Taxi Barcelona, que calcula el preu aproximat d'un determinat trajecte. L'objectiu d'implantació d'aquesta tarifa és completar el sistema tarifari actual i millorar la claredat cap a l'usuari, a més de fer possible que les empreses d'intermediació del servei de taxi, que avui disposen d'una aplicació, puguin concertar un servei amb la tarifació del taxímetre en acabar el mateix o bé tancar un preu amb la tarifa tancada abans de realitzar-lo. De la mateixa manera, els usuaris del taxi tindran la possibilitat d'escollir pagar el seu servei segons marqui el taxímetre o bé, a un preu tancat.

Amb aquesta mesura, l'Institut Metropolità del Taxi aposta per "incentivar les noves tecnologies que actualment ja usa el sector", donar més transparència al sistema tarifari i fer que l'usuari tingui la seguretat de l'import que pagarà en acabar el trajecte.

Altres modificacions del Reglament

En el ple d'aquest dimarts, l'AMB també ha modificat el mateix Reglament Metropolità del Taxi per tenir més vehicles adaptats, pel que permetrà que el nombre total de llicències de les persones titulars de més d'una llicència augmenti fins al 15% establert a la Llei del Taxi. Fins ara, aquest percentatge estava situat en el 10% en el Reglament Metropolità del Taxi, sempre que els titulars dediquin un vehicle adaptat per al transport de persones amb mobilitat reduïda.

Aquesta modificació farà que l'IMET compleixi la norma que a nivell estatal determina el percentatge de vehicles adaptats d'acord amb el nombre de llicències de taxi.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat