Una altra onada de calor. Una beguda amb gel o una cervesa ben fresca pot ser que siguin el que ens ve més de gust si fem una parada en un bar o a casa. Però és la millor solució? I pel que fa al menjar? Tenim gana? Les altes temperatures poden fer que en tinguem menys. Si ens asseiem a dinar o sopar, segurament no ens vindran de gust àpats contundents i llargs.

Així doncs, hi ha aliments que ens ajudin a combatre els acaloraments? "Els aliments que ens ajudaran més a combatre les altres temperatures són aquells que ens aportin sobretot molta aigua: fruites i verdures!", subratlla la dietista, nutricionista i portaveu del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat), Paula Bernabeu i Martínez. I afegeix: "Aquestes últimes, com menys processades, millor".

gelats fruita pixabay

"Durant la cocció es perd part de l'aigua i es concentren la resta de nutrients. Això fa que la digestió sigui més pesada —com un estofat ben calentet, per exemple— que no pas si les ingerim crues en forma d'amanides, cremes o gaspatxo acabat de treure de la nevera amb uns glaçons", detalla.

estofado pixabay

"Una altra alternativa per refrescar-nos de manera saludable a l'estiu poden ser els gelats casolans: es pot congelar un iogurt, sucs naturals amb trossets de fruita o begudes vegetals, com la llet d'ametlles sense sucres afegits", exposa.

Tot això combinat, insisteix, pot ser una bona alternativa per a unes postres refrescants després d'un bon tall de meló o síndria.