L'aeroport de Reus connectarà amb París Orly a partir de la primavera vinent. La companyia Vueling oferirà una nova ruta que enllaçarà dos dies a la setmana, els dimecres i diumenges, la Costa Daurada amb la capital francesa. Els bitllets són a la venda des d'aquest dijous i els primers vols s'han previst per al 26 de març de 2023. La incorporació d'aquesta nova operativa és el resultat del treball conjunt de la Taula Estratègica de l'Aeroport de Reus, que compta amb l'impuls del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. La promoció de les instal·lacions reusenques ja ha permès que aquest any s'ofereixin 23 rutes amb destinació a Anglaterra, Gal·les, Escòcia, Irlanda, Bèlgica, Països Baixos, Polònia i Palma de Mallorca.

Amb aquesta nova ruta es facilita l'accés i el flux de visitants procedent del principal mercat internacional estratègic per a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, com és el francès. Històricament, l'aeroport reusenc ha ofert connexions aèries amb França amb dues rutes: a Marsella, l'any 2013, i una altra a un aeroport secundari de París, entre els anys 2008 i 2011. Després de dos anys marcats per les restriccions de la mobilitat per la pandèmia, per l'aeroport de Reus havien passat 811.412 passatgers a finals de setembre. D'aquesta manera, s'ha assolit gairebé el 86% del nombre d'usuaris registrat en el mateix període de 2019, el darrer exercici abans de la irrupció de la pandèmia.

Vaga a Vueling

El sindicat Stavla ha convocat la vaga dels tripulants de cabina de Vueling els dilluns, divendres, diumenges i festius durant tres mesos a partir de l'1 de novembre per reclamar "unes condicions salarials dignes i un tracte just". Les aturades han coincidit amb el pont de Tots Sants, i també afectaran al de la Puríssima i les vacances de Nadal i s'allargaran fins al 31 de gener del 2023. L'organització, que és la majoritària entre els tripulants de cabina, reclama un augment de sou del 13,4% per compensar la inflació rècord del 2022 i assegurar que no perden poder adquisitiu. En un comunicat, el sindicat denuncia "la falta d'intenció real demostrada per Vueling per donar solució a les demandes salarials del col·lectiu".

D'altra banda, avisen que "si el conflicte persisteix el 31 de gener de 2023, es prorrogarà la vaga de manera indefinida" i fins que no es resolgui la situació de precarietat salarial en la que es troba la plantilla "mentre l'empresa allarga en el temps la negociació del conveni col·lectiu". L'aturada no serà l'única en el sector aeri ja que coincidirà amb les vagues de Ryanair que s'allarguen des del juny i que estan convocades fins al 7 de gener de dilluns a dijous.