Les defenses dels investigats en l'operació Judes han presentat avui escrits de nul·litat per impugnar la resolució de processament dels tretze encausats. Els advocats d'Alerta Solidària asseguren que han detectat incidències, la darrera l'existència d'una causa secreta de l'operació Judes d'on sorgeixen els indicis per inculpar els investigats i a la qual la defensa no hi ha tingut accés.

Avui ho han anunciat a les portes dels jutjats de Mollet del Vallès on part dels acusats estaven citats a declarar. A Mollet n'han declarat cinc i a Cerdanyola del Vallès, un. Se'ls acusa de pertinença a una organització terrorista i a nou d'ells, a més, de tinença i fabricació de substàncies o aparells de caràcter terrorista. Avui el jutge els ha notificat oficialment la resolució de processament i els delictes de què se'ls acusa, un procediment que ha durat uns trenta segons per cada un dels citats, segons fonts de la defensa.

"Impugnarem la resolució de processament i presentarem aquesta setmana escrits de nul·litat perquè hem detectat incidències, la darrera que existeix una causa secreta d'on surten els indicis de la peça separada, i no hi hem tingut accés mai", ha dit l'advocat d'Alerta Solidària Jordi Busquets. Assegura que es tracta de "sorpreses" que es van trobant a poc a poc i que deixen al marge les defenses.

Aquests indicis s'han derivat, assenyala, de les "elucubracions de la Guàrdia Civil" i de "fets inconnexos" que van quedar reflectits en l'atestat policial. "El jutge de l'Audiència Nacional ha copiat el que deia el fiscal, que al seu torn copiava, fins i tot amb les faltes d'ortografia, els atestats de la Guàrdia Civil, que estan fets a base de fabulacions", assenyala Busquets.

Operació Judes concentració suport jutjats Mollet - ACN

A les portes dels jutjats, des de les 9.30 h, hi ha hagut una concentració de suport als acusats. Els cinc processats no han entrat fins dues hores després. Un problema tècnic ha endarrerit la compareixença davant el jutge. 

La Fiscalia vol fiança

També se'ls ha informat de l'existència d'una petició de fiança per part de la Fiscalia de mil euros, una xifra, però, que encara no s'ha determinat si és en total per als tretze encausats o per a cada un d'ells. Les defenses esperen que dijous, quan declararan un dels investigats a Vic (Osona) i sis més a Sabadell (Vallès Occidental) quedi clar aquest aspecte.

Avui, els encausats saben que el jutge Manuel García Castellón considera que formaven, dins dels CDR, l'anomenat Equip de Resposta Tàctica (ERT), una cèl·lula integrada pels investigats, d'una "gran radicalitat", que va materialitzar algunes de les accions més contundents que van dur a terme els CDR i que pretenien assaltar el Parlament. Els acusats s'enfronten a penes que van dels 6 als 27 anys de presó.