Malgrat la crisi del coronavirus, la il·lusió pel Nadal continua ben viva. Un dels esdeveniments més esperats d'aquestes festes és la ja tradicional Loteria de Nadal del 22 de desembreque aquest 2020 repartirà ni més ni menys que 2.900 milions d'euros.

Tradicionalment, en els més de 200 anys que fa que celebra aquest sorteig, Catalunya ha estat un dels territoris més afavorits. De fet, Barcelona és segona ciutat en el 'rànquing', agraciada 42 vegades amb el `Gordo' i també destaca Lleida, pels premis repartits a l'administració de Sort.

Davant d'aquestes dades, són molts els que intenten localitzar alguna de les administracions que més sort han donat al llarg de la història. Aquestes són les més agraciades a Catalunya:

La bruixa d'Or

Com no podia ser de cap altra forma, la mítica administració del poble lleidatà de Sort és un dels llocs més afavorits en la Loteria de Nadal. Ubicada en un petit poble del Pirineu, La Buixa d'Or és l'administració que més dècims ven cada any de tot el país, i per tant, per probabilitat, és també de les que s'emporta més premis.

Des de 1994, aquesta localitat ha repartit 30 premis importants de la loteria nacional. Sense anar més lluny, ,l'any passat, per exemple, va repartir una sèrie del segon premi i dos del tercer, mentre que el 2018 l'administració va lliurar fins a 1,9 milions d'euros en tres cinquens premis.

La bruixa d'or - acn

Imatge: Administració de la Buruixa d'Or, en Sort / ACN

Loteria Valdés

I si anem fins a Barcelona, la Loteries Valdés és una de les més afavorides de la capital catalana, ja que ha repartit milions dels seus inicis, l'any 1905. Està situada a la Rambla de Barcelona i ha repartit fins i tot en 7 ocasions el 'Gordo' de Nadal.

A més, aquesta administració Barcelona en la qual sempre toca alguna cosa té l'honor d'haver repartit el mateix any (el 1963) el 'Gordo' i el 'Niño'.

El gato negro

Sense moure'ns de la capital catalana, al carrer Pelai de Barcelona també es troba una de les administracions que més milions ha repartit: El gato negro. El 1938 repartia el segon premi del sorteig de Nadal, el 1951 tornava a lliurar aquest segon premi i dos anys després el tercer premi.

El gat negre - barcelona

Imatgen: El Gat Negre en Barcelona / ACN

En els anys més recents també ha repartit desenes de premis. El 2003, el 2004, el 2010 i el 2017 va vendre del cinquè premi. I no tan sols això, sinó que al llarg de la seva història també ha repartit grans premis del sorteig del 'Niño'.

Imatge principal: Una administració on l'any passat va tocar el Gordo / EFE