El primer premi s'ha esperat fins al migdia per sortir. El Gordo del Sorteig Extraordinari de Nadal ha anat a parar al 72897 un número que ha repartit l'alegria a la demarcació de Tarragona, especialment, a Reus on s'ha repartit 240 milions d'euros amb 60 sèries. No és, però, el primer cop que reparteix aquest premi. L'any passat el centre aragonès El Cachirulo va distribuir 320 milions d'euros del primer premi del Sorteig Extraordinari de Nadal. 

Al detall, l'administració de loteria número 6 de Reus, La Pastoreta, va vendre la majoria dels dècims, un 80%, als treballadors de l'empresa d'automoció Teixidó de Riudecols alhora que és propietària d'Òptiques Teixidó. D'altra banda, els que no va distribuir entre els empleats de la companyia, els va comercialitzar a través de la finestreta de l'administració. Els responsables de La Pastoreta, que és l'administració que ven més loteria de Nadal de la localitat, estaven "molt contents", segons han dit a ElNacional.cat.

Però no només a Reus s'han beneficiat de la rifa nadalenca, sinó que també s'ha venut un dècim del primer premi a l'administració de la loteria número 10 del nucli de  Bonavista (Tarragona), situada a la plaça de la Constitució número 15. Fins ara, Tarragona és una de les províncies espanyoles on menys havia tocat el Gordo, però ara ja ha pessigat parts importants del primer premi  dos anys consecutius. Un fet bastant inusual, ja que no havia succeït des del 1812. 

la Pastoreta Reus Gordo Navidad 2020 Covid / ACNCelebració a l'administració La Pastoreta de Reus, on s'ha venut el Gordo - ACN

Les reaccions dels afortunats

El Gordo ha caigut molt repartit a la resta de territori espanyol. S'han venut sèries a Huelva, Granada, León, Pontevedra, Santa Cruz de Tenerife, Alacant, Càceres, Cadis, Còrdova, Madrid, Múrcia, Vigo, Salamanca, València i Zamora. El número l'han cantat a les 12.02 hores en el sisè filferro de la sisena taula Unai Baró Maldonado i Alexaner René Herrera, que prèviament havien anunciat un cinquè premi i el primer quart.

Gordo Doña Manolitat Madrid - EFEEl Gordo, venut a l'administració Doña Manolita de Madrid / EFE

"Aquest premi és la culminació d'un objectiu. Jo em defineixo com a venedor d'il·lusions", ha indicat Òscar Bausà, propietari de l'administració número 6 de Reus, que ha afegit: "No hi ha més premis que repartir il·lusions entre els teus clients i si és a la teva ciutat encara més". Bausà també ha recordat que ha estat un any "conflictiu" i "estrany", per la qual cosa aquest premi "ajudarà a reactivar l'economia que no s'està vivint". 

Davant de l'administració, tot era bullici i gresca, ja que en de mica en mica s'anaven apropant els afortunats que tenien un dècim premiat en les seves mans. Entre ells, es trobava Radhia que estava dormint quan ha sentit a la seva mare cridar. Llavors, ha comprovat el número a l'ordinador i s'ha adonat que li havien tocat 400.000 euros: "Hem flipat molt". La seva germana, que ha acudit davant de l'administració amb pijama, ha assenyalat que aquests diners els serviran per pagar els deutes que tenen pendents. 

Radhia ganadora reus gordo navidad / ACNRadhia, una de les guanyadores de Reus, sosté el premi amb la seva mà / ACN

Per la seva part, Sònia Perez ha relatat que havia agafat el número amb la seva filla i una amiga, que l'any passat ja li havia tocat. "El que tinc és l'alegria que m'ha tocat alguna cosa bona en la vida", ha assegurat Sònia, amb llàgrimes als ulls. Al seu costat, la seva filla ha parlat per ella i ha explicat que han estat anys complicats. "Mare quina il·lusió", ha manifestat mentre s'abraçava a ella. 

L'eufòria no s'ha fet esperar tampoc entre els treballadors i familiars d'indústries Teixidó, de Riudecols (Baix Camp), empresa dedicada a la fabricació de peces per a l'automoció. Pràcticament tots ells s'havien quedat un número del Gordo, que va escollir a l'estiu el president del comitè d'empresa, José Lucena, que va distribuir 450 dècims a la planta. Ara els empleats, que estaven en ple torn de feina quan s'ha anunciat el primer premi de la Loteria de Nadal, es repartiran prop de 200 milions, uns diners que els aniran molt bé, ja que la companyia havia aplicat dos ERTE temporals els seus treballadors per la crisi econòmica desfermada per la pandèmia del coronavirus.

Pla tancat de dos treballadors d'Indústries Teixidó ensenyant / ACNEls treballadors de la indústria Teixidó s'han assabentat en ple torn laboral / ACN

El Sorteig Extraordinari de Nadal ha repartit aquest 22 de desembre un total de 2.408 milions d'euros en premis, 28 milions més que l'any anterior, i els premiats amb el Gordo rebran 400.000 euros per dècim. El primer premi del Sorteig Extraordinari de Nadal reparteix 4 milions d'euros a la sèrie, 400.000 euros al dècim. Cadascun dels 100.000 números consta de 172 sèries de 10 dècims cadascuna. Els números anterior i posterior al Gordo tenen un premi de 2.000 euros al dècim.