Barcelona s’ha omplert de corredors per una bona causa. Unes 33.000 persones han participat aquest diumenge a la 44a edició de la Cursa El Corte Inglés a la ciutat comtal, 7.000 més que l’any 2023 (26.412), segons l'organització. L’objectiu de la carrera, enguany, era recaptar fons per a les persones afectades d’ELA, una malaltia neurodegenerativa que actualment no té cura. La guanyadora de la categoria femenina ha estat l’atleta catalana Meritxell Soler amb una marca de 32 minuts i 44 segons. Soler participarà aquest estiu als Jocs Olímpics de París en la disciplina de marató. En la categoria masculina, el guanyador ha estat Pablo Salaverria, amb una marca de 30 minuts i 23 segons. Salaverria ha estat acompanyat en el podi per Bilal Ziadi (30’32”) i Mohamed Azzouz (31’19”), mentre que Soler ha creuat la línia de meta en primera posició seguida per Douae Ouboukir (33’29”) i Cristina Silva (33’59”).

La cursa ha començat a El Corte Inglés de Diagonal i ha finalitzat a la plaça Catalunya

La cursa, que ha repetit el recorregut de l'any passat, ha començat a les 9.00 hores davant d'El Corte Inglés de l'avinguda Diagonal. La marxa ha travessat les principals artèries del centre de la capital catalana, com el passeig de Gràcia, el carrer Aragó i la Gran Via de les Corts Catalanes, entre d'altres, en un circuit de 10 quilòmetres que ha finalitzat a la plaça Catalunya, on l'empresa espanyola també té presència.

Juan Carlos Unzué, el convidat estrella

La 44a edició de la cursa ha comptat amb la participació d’un convidat estrella: l’exfutbolista i exentrenador Juan Carlos Unzué. L'exesportista, que fa anys que pateix l'ELA, s'ha convertit en un activista de la lluita contra la malaltia neurodegenerativa. Quan es va anunciar, la cursa solidària va esgotar els 33.000 dorsals disponibles en la present edició, i els diners recaptats per la venda de la samarreta solidària d’’Under Armour’ es destinaran a la Fundació Catalana de l’ELA Miquel Valls, per a la investigació i l’ajuda dels malalts d'ELA. La cursa ha comptat amb el suport públic dels jugadors del Barcelona Robert Lewandowski i Sandra Paños, els jugadors de l'Espanyol Javi Puado i Carolina Marín, el cantant Miki Núñez i l'actriu Laura Londoño. A banda, durant la cursa hi ha hagut voluntaris que han acompanyat a tres afectats d’ELA per donar visibilitat a la malaltia. 

Jaume Collboni ha donat el tret de sortida a la cursa

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, no s’ha volgut perdre l’esdeveniment. El batlle ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida de la carrera. Com no podia ser d’una altra manera, el regidor d’Esport de l’Ajuntament, David Escudé, també hi ha estat present i ha donat la benvinguda als participants. Un cop celebrada la cursa, l’alcalde ha fet entrega dels premis i les medalles als corredors. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!