Els perills del coronavirus i la falta de recursos suficients per fer front a la pandèmia són una de les preocupacions dels espanyols. Concretament el 29,4% creu que no té els dispositius necessaris per enfrontar-se al virus. Així ho recull l'últim CIS, que remarca que en segon lloc hi ha la crisi econòmica i els problemes econòmics, que preocupa a un 27,2% de la població. En tercer lloc hi ha l'atur amb un 22,2% i la sanitat en quart, amb un 19,5%.

Les enquestes del CIS també recullen que, tal i com està evolucionant la situació del coronavirus a Espanya, un 58,3% dels enquestats pensa que s'haurien de prendre mesures de control i aïllament més exigents, mentre que un 25,8% creu que es podria continuar com fins ara. 

D'aquesta manera, un 84% de la població enquestada creu que s'haurien de fer reformes sanitàries. El 94,4% pensa que s'hi haurien de dedicar més recursos, el mateix percentatge que opina que caldria augmentar les plantilles. A més el 89,8% apostaria per augmentar la coordinació entre les comunitats autònomes i el 87,5% augmentar les instal·lacions i els recursos dedicats a prevenir i abordar les pandèmies. 

coronavirus hospital catalunya - acn

ACN

Per que fa a la tornada a l'escola, un dels temes que ha generat força incertesa, el 36,1% dels enquestats argumenta que s'haurien de fer classes presencials, un percentatge semblant als que opinen que estaria bé fer una barreja de presencials i online, 35,8%. Només un 9,6% insisteix que s'haurien de fer online en la seva totalitat.

Davant la pregunta sobre la predisposició de vacunar-se de manera immediata quan es tingui la vacuna, hi ha sorpresa. Un 44,4% dels enquestats diu que sí, tot i que el 40,3% diu que no.

La gestió de la crisi del coronavirus també ha passat factura al govern espanyol. Tan sols un 25% constata tenir "prou" confiança en el govern però només el 6% assegura tenir-ne "molta". En canvi, un 29% en té "poca" i un 27% "cap" confiança.

Abascal, el pitjor valorat pel coronavirus

Pel que fa els polítics i la seva relació amb el coronavirus, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, està "molt mal valorat" pel 22,7%. Malgrat tot, també és el que ha aconseguit una puntuació més alta de tots els polítics. Un 9,9% li posa un 8.

El vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, obté un 36,2% en la categoria de "molt mal valorat". El líder del PP, Pablo Casado, n'ha obtingut un 27,3% i la líder de Cs, Inés Arrimadas, un 20,1%. Ara bé, el pitjor valorat és el líder de Vox i amb diferència. Santiago Abascal és considerat molt mal valorat pel 52,3% dels enquestats.

Santiago Abascal VOX Foto EFE

El líder de Vox, Santiago Abascal / Efe

Tot i les crítiques a la gestió del govern espanyol, segons el CIS, un 27,9% apostaria perquè Pedro Sánchez continués al capdavant del govern. La segona opció és Pablo Casado amb un 9%.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat