Ja són 29 els nens i nenes assassinats en mans dels seus propis pares o bé de les parelles i exparelles de les seves mares des del 2013.

Setmana negra a Espanya. El menor assassinat presumptament pel seu pare aquest dijous a la localitat murciana de Beniel fa créixer la xifra de nens i nenes assassinats en mans de pares, parelles o exparelles de les seves mares. 

Aquesta dada s'afegeix a l'increment de víctimes mortals a causa de la violència de gènere en el que va d'any, ja són 35, segons l'últim balanç del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat. El juny de 2019 un total de 7 dones han estat assassinades víctimes de la violència masclista.

Així, el número d'assassinades per violència masclista des de l'any 2003 puja a 1.010, d'acord amb les dades oficials de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere. La dona de 47 anys assassinada presumptament pel seu cònjuge a Terrassa tenia un fill i una filla menors d'edat, per la qual cosa el nombre d'orfes a causa de la violència exercida contra les seves mares augmenta a 26 des de principis d'any, i a 256 des del 2013.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat