Elaborada a partir de la llavor de l'arbre del cacau, la xocolata negra és una de les millors fonts d'antioxidants que existeix, i pot millorar la teva salut i reduir el risc de malalties cardíaques. Aquests són alguns dels beneficis que produeix en el teu organisme la ingesta regular d'aquest aliment.

Molt nutritiu

La xocolata negra de qualitat amb un alt contingut de cacau, conté una quantitat decent de fibra soluble i és plena de minerals. Per exemple, una barra de xocolata amarga de 100 grams amb 70-85% de cacau conté 11 grams de fibra, el 67% de la ingesta diària recomanada de ferro, el 58% de la de magnesi, el 89% de la de coure, el 98% de la manganès, aporta també molt potassi, fòsfor, zinc i seleni.

Tauleta|Pastilla xocolata negraLes propietats nutricionals de la xocolata negra són molt importants

El seu perfil d'àcids grassos és excel·lent

El perfil d'àcids grassos del cacau i la xocolata negra també és molt alt. Els greixos són majoritàriament saturats i monoinsaturats, amb petites quantitats de greixos poliinsaturats. També conté estimulants com a cafeïna i teobromina, però és poc probable que el mantingui despert a la nit, ja que la quantitat de cafeïna és molt petita en comparació amb el cafè.

Potent font d'antioxidants

La xocolata negra està carregada de compostos orgànics que són biològicament actius i funcionen com a antioxidants. Aquests inclouen polifenols, flavonoides i catequines, entre d'altres. Segons un estudi dut a terme per què el cacau i la xocolata negra tenien més activitat antioxidant, polifenols i flavonoides que qualsevol altra fruita provada, que incloïa nabius i baies d'acai.

Pot millorar el flux sanguini i reduir la pressió arterial

Les flavanones a la xocolata negra poden estimular l'endoteli, el revestiment de les artèries, per produir òxid nítric, la funció del qual és, entre d'altres, és enviar senyals a les artèries perquè es relaxin, el que redueix la resistència al flux sanguini i, per tant, redueix la pressió arterial.

Augmenta l'HDL i protegeix l'LDL de l'oxidació

El consum de xocolata amarga pot millorar diversos factors de risc importants de malalties cardíaques. En un estudi controlat, es va descobrir que el cacau en pols disminueix significativament el colesterol LDL rovellat en els homes. També va augmentar l'HDL i va reduir l'LDL total per a aquells amb colesterol alt. Això provoca que la mateixa partícula de LDL sigui reactiva i capaç de fer malbé altres teixits, com el revestiment de les artèries del cor.

Trossos xocolata negraLa xocolata negra afavoreix el colesterol bo

Redueix la resistència a la insulina

La xocolata negra també pot reduir la resistència a la insulina, que és un altre factor de risc comú per a moltes malalties com les malalties cardíaques i la diabetis.