La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que el Govern buscarà "el camí jurídic" per aplicar l'enduriment del confinament perquè, segons ella, són unes mesures necessàries davant la situació que viu Lleida: "No entenem que es pugui aturar una cosa tan seriosa com aquesta". En declaracions a Catalunya Ràdio, la consellera ha afirmat que els serveis jurídics han estat "abocats" en la resolució que es va aprovar aquest diumenge i no creu que s'hagi fet res malament.

Segons Vergés, la llei de salut pública dona al Govern "potestat" per prendre mesures i ha defensat que l'objectiu és aturar la propagació del virus. També ha explicat que els serveis jurídics del Govern estan mirant com resoldre la situació després que la Fiscalia Provincial de Lleida hagi decidit no ratificar la resolució per la qual s'enduria el confinament a Lleida i set municipis més del Segrià, ja que segons el fiscal Juan F. Bone "és una competència estatal i s'exerceix, a més, amb la garantia de la intervenció del Congrés".

La situació "és prou greu"

Ha afegit que la situació "és prou greu com per no passar per davant altres temes" i que l'objectiu principal ha de ser la salut de la gent. "Nosaltres no prenem aquestes mesures per gust, sinó per la situació epidemiològica", ha admès. Vergés ha afirmat que ara no es pot entrar en una situació de recursos i deixar passar els dies sinó que l'objectiu ha de ser aplicar les mesures "quan abans millor" per evitar que s'agreugi la situació, tot i que donant "seguretat jurídica" a tothom.

planta campanya lleida acn

Instal·lació d'una carpa a Lleida per reforçar l'atenció Covid-19. Foto: ACN

La consellera ha assegurat que havia informat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, sobre aquestes mesures i que compartien que aquestes eren "necessàries i no es prenen per capritx". "No tenim cap intenció de restringir res si no fos absolutament necessari i no hi hagués un bé superior", ha manifestat.

Vergés ha afirmat que el Govern ha de poder explicar que la situació al Segrià és diferent de la resta de Catalunya perquè està "en una situació de més risc". A més, ha reivindicat que l'estat d'alarma "s'ha acabat" i que el govern espanyol "va dir clarament que les competències les tenen els territoris per fer el que decideixin".