La Fiscalia Provincial de Lleida s'ha oposat que la justícia ratifiqui la decisió del Govern de la Generalitat de confinar la ciutat de Lleida i set municipis més del Segrià.

Des de les 0 hores d'aquest dilluns es prohibeix tota sortida i entrada a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, Seròs, Soses, la Granja d'Escarp, Massalcoreig, Torres de Segre i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat.

Competència estatal

El fiscal en cap de l'Audiència de Lleida, Juan F. Bone, afirma en un escrit dirigit al jutjat d'instrucció 1, i recollit per Europa Press, que "és una competència estatal i s'exerceix, a més, amb la garantia de la intervenció del Congrés".

"En tot cas, el president de la Generalitat, d'acord amb l'article 5è de la Llei Orgànica 4/1981, d'1 de juny, dels estats d'alarma, excepció i setge, podrà sol·licitar del Govern la declaració d'estat d'alarma'", al·lega el fiscal de Lleida.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat