El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha explicat al seu compte de Twitter que "està molt content" perquè s'està avançant en una vacuna contra la Covid-19. "Fa uns sis mesos, vaig demanar desenvolupar una vacuna per al coronavirus aquí a Israel. Avui he parlat amb el director de l’Institut d’Investigacions Biològiques d'Israel, el professor Shmuel Shapira, i els caps dels equips de recerca, i els he felicitat pels avenços en el desenvolupament de la vacuna. La fase d’assaigs humans s’iniciarà després de les vacances", ha destacat.

Així doncs, l'Institut d'Investigació Biològica d'Israel començarà a provar la vacuna en humans després de completar exitosament proves a hàmsters: els anàlisis de sang en els rosegadors vacunats han mostrat un augment en el nivell d'anticossos contra el coronavirus sense que hagin mostrat danys ni als pulmons ni tampoc s'han trobat virus residuals en el teixit pulmonar. Aquesta troballa és, potser, la més significativa ja que la Covid-19 acostuma a atacar principalment aquest òrgan.

La vacuna està composta pel virus de l'estomatitis vesicular (VSV), que pertany a una família de virus que causen malalties animals. Tanmateix, és extremadament inusual que el virus causi infecció en humans. En el passat, els virus VSV també es van desenvolupar als laboratoris per produir una varietat de vacunes antivirus, com la de l'ebola, l'HIV i la febre del Congo.