La residència d'avis Mare Janer, de Cervera (la Segarra), ha confirmat el contagi de coronavirus de 24 ancians i 5 treballadors. Durant el matí de diumenge onze dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat en la desinfecció del centre, per intentar contenir el virus. 

Segons un comunicat de l'Ajuntament de Cervera, els 28 ancians i 35 treballadors restants han donat negatiu a la prova de detecció de Covid-19, tot i que encara s'ha de conèixer el resultat d'un resident més. Per sort, els positius són asimptomàtics o bé tenen símptomes molt lleus. Encara cal, però, seguir l'evolució de la malaltia, ja que s'ha constatat que la infecció dels afectats està encara "en fase inicial". 

L'ajuntament ha assegurat que el centre està seguint "estrictament els protocols marcats" per la Conselleria de Salut. I per ara amb l'ajuda dels Bombers, ja s'ha aïllat els infectats.  

La residència Fiella de Tremp (Pallars Jussà) presenta unes dades encara més alarmants. El centre, el qual Salut va intervenir el passat 28 de novembre i està sent investigat per la Fiscalia de Lleida, suma 49 morts, tres més que dissabte. Segons dades del Departament de Salut, aquest diumenge hi ha 85 residents positius, 13 dels quals estan ingressats a l'Hospital Comarcal del Pallars, i 41 treballadors amb Covid-19.

Les dades de Salut mostren que els contagis a la residència de Tremp han suposat el 94,4% dels residents. Una quarantena dels residents infectats presenten símptomes i al voltant d'una cinquantena són asimptomàtics.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat