El touroperador alemany TUI ha cancel·lat tots els viatges a Espanya (amb l'excepció de les Illes Canàries) fins el 24 d'agost, després que el govern alemany hagi declarat aquesta tarda que l'estat espanyol és una "zona de risc". Segons diversos mitjans alemanys, a partir d'aquest dissabte es cancel·laran els paquets turístics a Espanya i s'organitzarà un viatge de tornada a tots els estiuejants abans del previst si així ho desitgen. 

Segons un portaveu de TUI, s'està informant als clients a través d'SMS de la nova situació i se'ls oferirà la possibilitat de fer una nova reserva a altres destinacions, per exemple a les Illes Canàries. 

Alemanya declara Espanya "zona de risc"

Aquest divendres, les autoritats d'Alemanya han conclòs que tot Espanya, amb l'única excepció de les Illes Canàries, és una "zona de risc" pels contagis de coronavirus, per la qual cosa els qui tornin s'hauran de sotmetre a una prova i podrien quedar subjectes a quarantena, en funció del que decideixin els governs regionals.

La portaveu del Ministeri d'Afers Estrangers d'Alemanya, Maria Adebahr, ja havia avançat aquest divendres en roda de premsa que l'Executiu d'Angela Merkel estava estudiant emetre una recomanació de no viatjar a les Balears a causa de l'augment de casos de Covid-19. A finals de juliol, el govern alemany ja va recomanar als habitants del país que evitessin fer viatges turístics a Catalunya, Aragó i Navarra a causa "de l'elevat nombre d'infectats". Una recomanació que, des d'aquesta tarda, s'ha fet extensiva a la resta de la península i les Illes Balears.

"A causa de l’augment del nombre d’infeccions per Covid19, l’avís de viatjar que ja s’aplica a parts d'Espanya s’ha ampliat avui."

El sector turístic

TUI és el grup turístic líder al món, amb un total de 1.600 agències de viatges, cinc aerolínies, més de 400 hotels i 17 creuers. Segons recull Bild, la indústria turística alemanya ha lamentat l'advertència de viatge. Tot i això, també va emfatitzar que la decisió ha de ser acceptada "perquè la protecció de la salut té la màxima prioritat per a la indústria turística", com ha anunciat l'Associació Federal de la Indústria Turística Alemanya (BTW).

 

Imatge principal: Turistes alemanys van arribar el mes de juny a l'aeroport de Palma de Mallorca. / EP