El Ministeri de Sanitat ha informat aquest divendres de 2.987 nous casos de Covid-19, una xifra similar als 2.935 notificats ahir. El focus important ara és a Madrid, que repeteix  per segon dia consecutiu com la comunitat amb més contagis, amb 731 positius en les últimes 24 hores. Darrere seu van Aragó i el País Basc, amb 481 i 480 casos respectivament. Després, Andalusia amb 244, Catalunya amb 169 i el País Valencià amb 167.

Així, el Ministeri ha incorporat gairebé 5.000 més dels notificats aquest dijous, i des de l'inici de la pandèmia s'han produït 342.813 positius. A més, en les últimes dues setmanes 14.383 han iniciat símptomes, 4.576 en els passats set dies. Val a dir també que, des de fa un mes, predominen els casos asimptomàtics.

Pel que fa a les defuncions, en els últims set dies han mort a Espanya 62 persones, una dada lleugerament menor que la d'ahir de Sanitat (70). D'aquestes, 23 es van produir a Madrid i 12 a l'Aragó, mentre a Catalunya se'n va produir una. Segons les estadístiques oficials, un total de 28.617 persones han mort amb prova de Covid-19 positiu en el còmput global de la pandèmia.

L'informe de Sanitat d'aquest divendres també recull 1.015 ingressos hospitalaris en l'última setmana (129.247 des que va arribar el COVID-19 a Espanya) i 46 en Unitats de Cures Intensives (UCI), per a una xifra conjunta de 11.933. La comunitat amb més ingressos torna a ser Madrid, amb 279 ingressos (51 més respecte les dades d'ahir) i 8 en llits de crítics en l'última setmana. Pel que fa a Catalunya, s'han registrat 70 ingressos hospitalaris, 4 a l'UCI (un més que ahir).

Més contagis, noves mesures

Davant l'augment dels contagis, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest divendres que queda prohibit fumar en tot el territori quan no es respecti la distància de seguretat. Malgrat que es pot continuar fent sempre que hi hagi una distància de 2 metres, el ministre ha insistit que "és millor no fumar, però la indicació específica és si no es pot mantenir la distància".

​A més, també ha anunciat el tancament de les discoteques, sales de ball i bars de copes. Durant la roda de premsa, Illa ha constatat que queden limitades les visites als centres sociosanitaris i residències a una al dia i un màxim d'una hora. Així, s'hauran de fer PCR als nous ingressos de les residències i també als treballadors que tornin de vacances. 

Tot i que de moment no s'han prohibit els elements multitudinaris, hi haurà l'obligació de fer-ne una avaluació. També caldrà fer cribatges a grups específics en zones que es detecti una incidència de casos de coronavirus més important.