El coronavirus no descansa i els indicadors continuen pujant. La velocitat de contagi per Covid-19 se situa aquest dimarts en 1,13, lleugerament superior a les dades d'ahir, que pujava fins a 1,06. El risc de rebrot puja, per la seva banda, gairebé 18 punts més. Si aquest dilluns era de 197,56, les dades que ha facilitat aquest dimarts el Departament de Salut el situen en 215,15.

Pel que fa als nous positius, la xifra se situa en 1.124 casos nous –aquest dilluns en van ser 1.413 i diumenge 2.426– i la xifra total ja és de 174.011. Pel que fa al nombre de morts, les dades assenyalen 8 víctimes mortals més –mentre que ahir n'hi va haver 14– i el total ja s'enfila fins als 13.423.

El total de pacients ingressats per coronavirus és de 842 (19 més respecte a les dades d'ahir), 172 dels quals són a l'UCI.

Cribratges massius a Salt

Els departaments de Salut i Educació posaran en marxa a partir d'aquest dimarts un cribatge a tots els centres educatius de Salt (Gironès). L'actuació, que es fa en coordinació amb el Servei Català de la Salut, la direcció dels centres i l'ajuntament del municipi, començarà al Col·legi Vilagran i continuarà durant els propers dies a la resta d'escoles i instituts. L'objectiu és detectar els casos asimptomàtics a l'entorn de les escoles perquè es pugui fer l'aïllament dels casos i tallar la cadena de transmissió.

En concret, es faran proves a les escoles El Gegant del Rec, El Pla, La Farga, Les Arrels, Les Deveses, Mas Masó, Silvestre Santaló, Veïnat, Pia de Salt i Fedac, Col·legi Pompeu Fabra, instituts Salvador Espriu, Salvador Sunyer i Aimeric i Vallvera, centre d'educació especial La Massana, centre de formació d’adults Les Bernades i escoles bressol El Carrilet, El Lledoner, Petit Príncep i El Barrufet, així com al personal d'aquests centres.

Un 10% de la població mundial ha tingut coronavirus

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) calcula que un 10% de la població mundial s'ha contagiat de la Covid-19. El cap d'operacions d'emergències de l'OMS, Mike Ryan, ha assegurat aquest dilluns que, segons les seves estimacions, una de cada deu persones al món s'ha infectat pel virus.

Per tant, l'OMS creu que el nombre de casos és vint vegades superior al que indiquen les dades oficials, ja que actualment s'han registrat 35 milions d'infectats. "La majoria del món continua en risc", ha avisat Ryan. En aquest sentit, l'OMS ha alertat que ara s'entra en una nova fase "difícil", pels rebrots i l'arribada de la tardor.