Un dels principals problemes en què s'enfronten les persones amb tendència a agafar pes és el pica-pica entre hores. Resistir-se a fer un viatge a la nevera, comprar alguna cosa a la botiga de la cantonada o prendre un aperitiu al bar més proper és una cosa complicada d'evitar, sobretot quan ja tenim instaurada la rutina en les nostres vides.

Els experts en la creació d'hàbits diuen que és més fàcil substituir una rutina per una altra abans que eliminar-la, així que una bona opció per a aquells que no puguin sostreure's a picar entre hores és fer-ho de forma saludable. Per això, et recomanem aquests cinc snacks amb què aconseguiràs sadollar la gana i, a més, guanyar en salut.

Iogurt grec amb nabius

El iogurt grec és un dels més sans que existeix, degut principalment al seu alt contingut en proteïnes i greixos de bona qualitat. A més, és una font de calci i potassi. Quant als nabius, contenen antioxidants que prevenen l'envelliment i també són beneficiosos per millorar la salut cardiovascular.

Bastonets d'api amb formatge batut

L'api és una espècie vegetal lleugera i suau, amb un sabor intens, saciant i molt baixa en calories, a causa que més del 90% de la seva composició és aigua. Conté luteolina, un antioxidant que redueix la inflamació i pot ajudar a prevenir el càncer. A més és diürètic i afavoreix la digestió. Quant al formatge, és un lacti fermentat, però cal escollir la seva versió més saludable, amb proteïnes de qualitat.

Xocolata negra amb ametlles

La xocolata negra, amb almenys un 70% de cacau en la seva composició, és un aliment de gran valor nutricional. Preveu la hipertensió, millora la memòria, conté un gran nombre d'antioxidants que retarden l'envelliment i estimula el sistema nerviós central. Per la seva part, les ametlles compten amb un alt contingut de greixos monoinsaturats saludables per al cor i tenen efectes beneficiosos en el control del sucre a la sang.

Torrada d'hummus amb tomàquet i amanida

És cert que està de moda, però és que les propietats de l'hummus són fantàstiques per a l'organisme. La recepta tradicional està elaborada amb cigrons cuits, tahín (pasta de sèsam), oli d'oliva, all, comí, sal i pebre vermell dolç. És un aliment antiinflamatori, que preveu les malalties cardiovasculars i l'obesitat. Pots acompanyar-lo de pa integral i tomàquet amb uns fulles d'enciam o ruca.

Púding de chía amb cacau

Les llavors de chía són originàries d'Amèrica Central. Contenen una quantitat considerable de vitamines, minerals, antioxidants, Omega 3, fibra i cinc vegades més calci que la llet. Per fer un púding deliciós amb cacau fa falta llavors de chía, cacau en pols sense sucre, llet vegetal i xarop d'auró per endolcir. Una vegada barrejats els aliments, es deixen reposar almenys quatre hores en nevera. El resultat és un snack dolç i beneficiós per a la salut.