L'aigua és una aposta sana i segura. Sempre té el mateix gust i la necessites per hidratar-te. Però hi ha moltes altres begudes saludables que brinden beneficis per a la salut a més de l'aigua.

És necessària per a hidratar-se, però el que no conté són electròlits essencials, que són la columna vertebral de la hidratació. Per mantenir-se hidratat, el que essencialment significa que la ingesta i l'expulsió d'aigua estan equilibrades, cal assegurar-se de consumir electròlits. I aquests es troben en altres begudes saludables.

Llavors, què fer quan es volen altres opcions, però sempre que siguin saludables? A continuació veurem sis begudes alternatives a l'aigua.

Dona bevent aiguaL'aigua és la beguda per antonomàsia, però hi ha altres begudes molt saludables

Llet

Considerada com una excel·lent font de calci i vitamina D, pot semblar una beguda menys per a adults que altres opcions, però la llet és una gran font de proteïnes i altres micronutrients essencials.

La llet té un alt valor nutricional per als qui la toleren, ja que és una bona font de proteïnes, una excel·lent font de calci i conté altres vitamines i minerals com la vitamina B2 i el iode.

Te verd

Els tes, especialment el te verd, són alts en valors nutricionals. Són molt rics en fitoquímics, que són compostos que es troben naturalment als aliments que poden ajudar el nostre cos a funcionar millor. Aquests fitoquímics també estan associats amb un menor risc de malaltia cardíaca i alguns tipus de càncer.

Si a més s'està ansiós per una pujada de cafeïna, el te verd té prou cafeïna per proporcionar aquest impuls d'energia, però no tant per a pagar les conseqüències més tard. I també permeten gaudir d'antioxidants amb cada tassa.

Aigua de coco

És una beguda que té electròlits naturals, que són els nutrients que ajuden el cos a processar la hidratació que proporciona l'aigua. Encara que conté sucres naturals, és una beguda molt recomanable. El coco té la meitat del sucre que els sucs de fruites típics i conté alts nivells de potassi i sodi, ambdós electròlits clau.

Sucs de fruites rics en nutrients

Malgrat que poden contenir electròlits o vitamines, el suc de fruita té més sucre del que es creu, i beure'l en lloc de consumir la peça de fruita fa que no s'aprofiti la fibra que conté.

Els sucs no tenen bona premsa en determinats àmbits, encara que en petites quantitats, com un vas al dia, sí que resulta saludable. De fet, hi ha casos en els quals ve molt bé consumir-lo. Per exemple, si un sent que es refredarà, un vas de suc de taronja ajuda a obtenir la vitamina C que reforça el sistema immunitari. Així mateix, el suc de remolatxa s'ha relacionat amb una pressió arterial més baixa en persones amb hipertensió.

Xocolata calenta

Està recomanat per a les dones que tenen dolors menstruals, perquè és una de les millors maneres naturals d'alleujar el dolor pel seu alt contingut en magnesi. Una cosa que també succeeix amb l'aigua de coco.

En lloc d'utilitzar una barreja en pols, amb molts sucres agregats i conservants, és millor preparar-la a casa fonent xocolata negra en llet bullint. La xocolata negra té moltes flavanones que estan relacionats amb una millor salut del cor i si s'empolvora una mica de canyella a sobre, s'afegeix una dosi addicional d'antioxidants antiinflamatoris.

Xocolata calentaLa xocolata calenta està especialment recomanada per alleujar els dolors menstruals

Té de gingebre

El gingebre és un excel·lent remei natural per a tots els problemes d'estómac. S'ha promogut com una manera d'alleujar el malestar estomacal, alleujar el mareig, les nàusees relacionades amb l'embaràs i facilitar la digestió.

Es pot preparar te de gingebre fresc afegint una o dues rodanxes fines de soca-rel de gingebre fresca en una tassa d'aigua calenta. Si sap una mica picant, es pot afegir una mica de mel.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat