El Departament de Salut tancarà el punt de vacunació contra la covid de Fira de Barcelona. Serà a partir de dilluns, just quan els menors de 60 anys podran començar a vacunar-se amb la quarta dosi. Segons publica l'ACN, s'obrirà un altre punt de vacunació a Casa Seat (passeig de Gràcia amb Diagonal) — que figura al lloc web sobre punts de vacunació a Catalunya. Recordem que el punt de Fira de Barcelona va obrir l'abril del 2021 i era el principal punt de vacunació massiva de Catalunya. En els primers set mesos d'activitat s'hi van administrar un milió de dosis, però el ritme va començar a baixar a partir del gener del 2022 — ja amb bona part de la població vacunada. També va obrir-s'hi un punt de vacunació contra la verola del mico.

Respecte de la vacunació dels menors de 60 anys amb la segona dosi de reforç, el conseller Manel Balcells ha apuntat aquest divendres que s'està treballant en el procediment que caldrà dur a terme — un cop la Comissió de Salut Pública n'ha aprovat aquest dijous la seva administració. Fonts de Salut han explicat a l'ACN que en les pròximes hores es faran arribar als CAP les indicacions sobre la vacunació amb la quarta dosi. De moment, es preveu que qui vulgui vacunar-se podrà adreçar-se a un ambulatori. "Salut Pública està fent els preparatius perquè a partir de la disposició estatal d'aquest dijous es pugui posar en marxa per a tota la població", ha assenyalat el conseller, amb la petició que les persones de risc se la posin.

Menors de 60 anys i quarta dosi de la vacuna

Fins ara, la quarta dosi de la vacuna contra la covid només estava adreçada als majors de 60 anys i la resta de població amb factors de risc. El 52% de les persones amb 60 anys o més a Catalunya s'ha vacunat amb la segona dosi de reforç, segons les últimes dades del sistema SiViC del Departament de Salut — actualitzades fins a l'11 de desembre. Els qui tenen la taxa més alta de vacunació amb la quarta dosi són els majors de 80 anys, amb un 74%. Els d'entre 70 i 79 anys es queden amb un 56%, mentre que els d'entre 60 i 69 anys només arriben als 37 anys. 

La Comissió de Salut Pública, integrada pel Ministeri de Sanitat i comunitats autònomes, va avalar aquest dijous que els menors de 60 anys es puguin vacunar amb la segona dosi de reforç. Tot, una setmana després que es decidís seguir mantenint la mascareta al transport públic. La cosa és que es considera que no existeix contraindicació perquè es puguin posar la quarta dosi, alhora que hi ha disponibilitat de vacunes contra la covid. Així doncs, tothom podrà vacunar-se pel motiu que sigui: viatges, feina o viure amb persones amb factors de risc, per exemple. Però el missatge principal era per als grups de risc, als quals se'ls va fer una crida a vacunar-se amb el segon record. Recordem que els grups de risc són els majors de 60 anys, els residents en residències, els menors de seixanta anys amb factors de risc i immunosupressió i el personal sanitari.

 

Imatge principal: La gent fa cua per ser vacunada contra la covid a Fira de Barcelona / Sergi Alcàzar