Enmig de la polèmica amb la vacuna d'AstraZenca, suspensió i guerra política, xifra rècord de vacunació en un sol dia al Regne Unit. Divendres es van administrar amb una combinació de primeres i segones dosis 711.156 vacunes. Això vol dir que la meitat dels adults del Regne Unit, unes 26.853.407 persones, ha han rebut la primera dosi de la vacuna, segons dades que recull la mateixa BBC. Segons xifres del govern britànic, un total de 2.132.551 persones també han rebut la segona dosi de la vacuna. 

"Vacunar a més de la meitat de tots els adults és un assoliment fenomenal i és resultat dels esforços de l'NHS (el sistema de salut britànic), els metges de capçalera, els voluntaris, autoritats locals i funcionaris de tot el país", detallava el secretari de Salut, Matt Hancock, El mateix primer ministre britànic, Boris Johnson, va ser vacunat aquest divendres

La notícia arriba després que el govern confirmés l'enviament de prop de cinc milions de dosis d'AstraZeneca, fet que resultaria una reducció esperada en la quantitat de primeres dosis, fins i tot per als menors de 50 anys, administrades durant l'abril. 

El Regne Unit ja registra un total de 4,29 milions de casos de coronavirus, 5.587 les últimes hores i més de 126.000 morts, 96 ahir.

Catalunya supera el milió de vacunats

És impossible comparar les dades del Regne Unit amb les de Catalunya. En un sol dia, el Regne Unit ha vacunat el que seria equivalent al 10% de la població de Catalunya. Així ho ha constatat el genetista i investigador de la UOC, Salvador Macip, en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio aquest dissabte. Tot just el dia que el país britànic assolia aquest rècord, Catalunya informava que ja s'havien vacunat a més d'un milió de persones, en total 1.006.994. Això sí, sumant les primeres dosis i les segones –663.563 de primeres dosis i 343.431 segones dosis–. Així, Catalunya tornarà a vacunar amb AstraZeneca a partir d'aquest dimecres

Les dades d'aquest diumenge constaten que ahir es van posar a Catalunya 415 primeres dosis de vacuna anti-Covid i 1.303 de segones dosis. 

A més, els indicadors del coronavirus denoten un canvi de tendència en aquests últims dies. Rt i el risc de rebrot han pujat –1,05 i 198 respectivament– i també ho ha fet el percentatge de positivitat, que ja se situa en 5,10%. Una xifra que ja supera el 5% i que va pujant cada dia. Aquest límit del 5% el fixa l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i el considera com un bon indicador per constatar que un país té la pandèmia sota control. Entre el 25 de febrer i el 3 de març la dada se situava en el 4,77%, i entre el 4 i el 10 del mateix mes baixava fins al 4,52%.

 

 

Imatge principal: un membre del personal sanitari prepara una dosi de la vacuna d'AstraZeneca / Efe