Les xifres continuen empitjorant al Regne Unit. En les últimes 24 hores s'han registrat 1.041 noves morts per Covid-19. D'aquesta manera, aquest dimecres és el primer cop des de l'abril que se superen el miler de defuncions diari, segons les dades oficials difoses, i la xifra total de morts al Regne Unit ja arriba a 77.346.

El ministeri britànic de Sanitat també ha comunicat un altre rècord de contagis per coronavirus: aquest dimecres s'han sumat 62.322 nous infectats, el que representa la xifra de positius diària més elevada des de l'inici de la pandèmia.

Les restriccions per frenar els contagis al Regne Unit

Abans de la divulgació d'aquestes xifres, en què es recull també que el conjunt del país ha detectat un total de 2.836.801 casos des de l'inici de la pandèmia, el primer ministre britànic, Boris Johnson, ha avisat al Parlament que les dures restriccions aprovades aquesta setmana, que comporten el nou confinament a Anglaterra, podrien seguir vigents fins a finals de març.

En una declaració llegida davant la Cambra dels Comuns, el líder conservador ha avançat que l'eventual desconfinament serà "gradual". Johnson també ha remarcat que la "diferència fonamental" de l'actual confinament nacional és que ara el país compta amb un programa de vacunació contra la Covid-19.

"Estem en una cursa per vacunar els vulnerables més ràpid que el virus. I hem de donar al nostre exèrcit de vacunadors l’avantatge més gran possible. Per això, hem de tornar a quedar-nos a casa, protegir el NHS i salvar vides.", Boris Johnson

Una de cada 50 persones infectades a Anglaterra

La intensificació dels controls a Anglaterra inclou l'ordre a la ciutadania de quedar-se a casa i el tancament de les escoles davant l'alarmant repunt d'infeccions per la nova soca, molt més transmissible. El govern britànic planeja dur a terme una "revisió contínua" de les mesures, que se supervisaran cada quinze dies, i hi haurà l'obligació legal d'aixecar-les quan deixin de ser necessàries.

Segons les últimes dades, una de cada 50 persones (al voltant d'1,1 milions de ciutadans) en domicilis privats a Anglaterra estava infectada amb la Covid la setmana passada.