El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha decidit confinar Anglaterra davant de l'enorme augment de casos de coronavirus al país. En un missatge dirigit a tots els ciutadans britànics, Johnson ha anunciat aquest dilluns al vespre el tancament de les escoles i el confinament domiciliari a partir d'aquesta mitjanit. Unes mesures molt similars a les que ja va aplicar al mes de març coincidint amb la primera onada del coronavirus.

"Ara tenim una nova variant del virus i està sent frustrant i alarmant veure la velocitat amb què aquesta nova variant s'està expandint", ha advertit Boris Johnson. Per setè dia consecutiu, el nombre de casos registrats aquest dilluns supera els 50.000 contagis: El Regne Unit ha tornat a batre el rècord de nous contagis per Covid-19 amb 58.784 nous casos en les últimes 24 hores. I, inevitablement, aquest augment alarmant està causant una important saturació al sistema sanitari britànic.

Com serà el confinament a Anglaterra?

Una de les mesures més destacades d'aquest confinament és el tancament de les escoles, que fins a mitjans de febrer tornen a l'educació virtual. Johnson ha advertit que les pròximes setmanes "seran les més dures", però calcula que a finals de febrer els quatre grups prioritaris ja s'hauran vacunat. "Encara que aconseguim això, hem de ser cautelosos", ha puntualitzat el primer ministre.

D'altra banda, les noves restriccions també inclouen: 

  • Confinament domiciliari excepte per raons essencials com anar al metge, comprar, fer exercici i treballar, sempre que el teletreball no sigui possible. En definitiva, igual que al març.
  • Tot i que les escoles i universitats tanquen, les guarderies es mantenen obertes. 
  • Els restaurants poden oferir menjar per emportar, però no alcohol.
  • Els equipaments esportius interiors i exteriors han de tancar.
  • Se suspenen les competicions esportives amateurs, però es manté la competició professional com la Premier League.

Anglaterra segueix els passos d'Escòcia

El confinament a Anglaterra és molt similar al que ha anunciat aquesta tarda la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon. A partir d'aquesta mitjanit, els escocesos queden confinats a casa seva fins a finals de gener.

Aquestes restriccions s'aplicaran només a Anglaterra, ja que Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord, tenen el poder per dictar les seves pròpies restriccions envers la pandèmia de la Covid-19.