Les abraçades tornaran a estar permeses al Regne Unit a partir del 17 de maig. Els amics i la família podran tornar a tocar-se i barrejar-se en interiors. Els cinemes i museus també podran obrir tot i la creixent preocupació per la propagació de la variant índia del coronavirus. 

Els científics, segons recull el diari britànic The Guardian, han advertit aquest cap de setmana que els casos s'estan duplicant en algunes àrees on s'ha detectat la variant. Sobretot, ressalten, s'estan donant més casos en algunes àrees on les taxes de vacunació no són tan elevades i formades per minories ètniques. 

Què es podrà fer a partir del 17 de maig

A més a més de les abraçades, també estaran permeses les trobades als interiors de grups de sis o de dues bombolles diferents. Els cinemes, galeries i la resta del sector també obriran portes. 

Per altra banda, els viatges internacionals seran possibles amb matisos. Alguns països han estat col·locats a la llista verda i això implica que els britànics, en tornar, no hauran de fer autoaïllament. Una llista on hi ha països com Portugal, Islàndia, Israel o les Illes Faroe, però que Espanya, per ara, no hi apareix.

Creix la preocupació per les noves variants

Els científics estan preocupats per la propagació de variants a mesura que el país es relaxa. La notificació de Public Health England constata que la variant índia és ara "preocupant", amb una major transmissibilitat. Els experts constaten que aquesta nova variant demostra la necessitat d'una precaució continua. 

Es creu que els casos de la variant índia es dupliquen cada setmana. "Hi ha senyals clars de transmissió comunitària a Londres. Això és òbviament preocupant perquè encara no sabem quins efectes tindrà sobre el nostre programa de vacunació", explicava la professora Susan Michie, directora del Centre per al Canvi de Comportament de la London's Global University, al diari.

Malgrat tot, la propagació del virus és desigual. "Tenim focus d'alta transmissió, especialment en comunitats més desfavorides", constata.

Paul Hunter, professor de la Universitat d'East Anglia, ha manifestat al mateix The Guardian, que la "variant índia és la que més m'inquieta". La variant britànica havia estat protagonista en els últims mesos i havia fet créixer els casos amb rapidesa. "Em preocupa si veurem augmentar els casos ràpidament també amb la variant índia quan sigui la dominant".

 

 

Imatge principal: dues persones s'abracen / Unsplash