Fa escassos dies, una investigació publicada al prestigiós diari Chicago Tribune, i sobre la qual informàvem en aquest article, va posar el focus en una de les qüestions de salut que més inquieten les persones que fan servir telèfons mòbils: la radiació d'aquests dispositius i els seus efectes sobre el cos humà.

Els reporters d'aquesta publicació van provar onze models de les companyies Apple, Samsung, Motorola i BLU en laboratori i van trobar que la majoria d'aquests superaven els límits de radiació per telèfon que estableix la Comissió Federal de Comunicacions, l'agència estatal independent dels Estats Units que regula les telecomunicacions estatals i internacionals per ràdio, televisió, xarxes sense fil, telèfons, satèl·lit i cable. A més, s'encarrega de les normatives que estableixen les limitacions de les emissions electromagnètiques d'aquests dispositius.

La investigació donava dades curioses, com que el iPhone 7 doblava el límit de radiació sense informar els consumidors. Com la ciència ha demostrat, l'exposició a nivells molt alts de radiació d'aquest tipus pot ser perjudicial per a la salut a causa de la capacitat que tenen per escalfar ràpidament el teixit biològic, igual com fa un microones.

iPhone 7

Per aquesta raó, seria necessari que els consumidors prenguessin una sèrie de mesures que reduissin en la mesura possible l'exposició a aquest tipus de radiacions.

Les següents mesures són algunes de les principals que poden dur-se a terme.

En la mesura del que sigui possible, desconnectar el telèfon quan no s'hagi de fer servir, per exemple, durant la nit. També és aconsellable utilitzar el mode avió quan no es facin trucades ni es consulti Internet.

És convenient no guardar el telèfon en una butxaca o a la roba a prop del cos. Sobretot en zones sensibles, com poden ser els testicles, on està demostrat que pot provocar alteracions i reduir la qualitat de l'esperma. O a prop d'òrgans vitals com els pulmons o el cor.

Fer servir un altaveu o uns auriculars per fer trucades. En altres països és molt comú que la majoria de la gent utilitzi aquests dispositius a l'hora de parlar amb el mòbil. L'allunyen de la zona cerebral, de les oïdes i els ulls, zones també sensibles a les radiacions que emeten. Aquí és menys comú, però el seu ús hauria d'estendre's.

Auriculars

Utilitzar fundes o equips destinats a reduir la radiació, que bloquegen la major part de la freqüència que emeten aquests dispositius.

Allunyar el mòbil durant la nit. Això de dormir enganxat al telèfon i utilitzar-lo com a despertador és còmode, però no és bona idea si el que vols és reduir l'exposició a les seves radiacions. Així que és millor apostar pel clàssic despertador, el de tota la vida.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat