L'alvocat és bastant singular. La majoria de les fruites que ingerim tenen principalment de carbohidrats mentre que l'alvocat té un alt contingut de greixos saludables, la qual cosa li atorga uns beneficis molt interessants per a la teva salut. A més, és molt versàtil, es pot afegir a les amanides, com a acompanyament dels àpats principals i fer salses com el guacamole. Aquestes són algunes de les raons per les quals és tan interessant incloure'l en la nostra alimentació de forma habitual.

És molt nutritiu

Hi ha molts tipus d'alvocat que varien en forma i color, encara que el més popular és l'alvocat Hass, amb forma de pera i una pell verda i irregular. En una porció de cent grams, es poden trobar vitamines K, C, B5 i B6, E, A, folato, potassi, magnesi, manganès, coure, ferro, zinc i fòsfor, entre altres.

És una important font de potassi

El potassi és un nutrient que sol ser difícil d'obtenir mitjançant l'alimentació, de fet se sol recomanar prendre plàtan per ingerir-lo. Però l'alvocat conté una proporció encara major. Una porció de 100 grams conté el 14% de la quantitat diària recomanada.

Conté àcids grassos saludables per al cor

L'alvocat és un aliment ric en greixos. De fet, el 77% de les calories que conté provenen del greix, la qual cosa el converteix en un dels aliments vegetals més grassos que existeixen. La major part és àcid oleic, un àcid gras monoinsaturat que també és el component principal de l'oli d'oliva. El seu consum està associat a una reducció de la inflamació dels teixits.

Amanida alvocat

Redueix els nivells de colesterol dolent

Tal com s'indica en aquesta investigació, els alvocats poden reduir significativament els nivells de colesterol total. En concret, redueix el colesterol LDL (dolent) fins i tot en un 22% i augmenta el colesterol HDL (bo) fins i tot en un 11%.

Ajuda a absorbir els nutrients dels aliments vegetals

Les vitamines A, D, E i K, molt presents en els aliments vegetals, són solubles en greix, juntament amb antioxidants com els carotenoides. Aquest estudi acaba que agregar alvocat o oli d'alvocat a una amanida pot augmentar l'absorció d'antioxidants de 2,6 a 15 vegades.

Milloren la visió

Els alvocats són rics en antioxidants com els carotenoides luteína i zeaxantina, que són molt importants per a la salut ocular. En aquest estudi es demostra que el seu consum està relacionat amb un menor risc de patir de cataractes i degeneració macular.