El salmó és un peix gras ric en àcids grassos omega 3, la ingesta dels quals és molt recomanable perquè aporta molts beneficis per a la salut. Es pot prendre una o fins i tot dues vegades a la setmana acompanyat de verdures, cuinat tant al vapor –mètode pel qual manté millor les seves propietats, com al forn o a la planxa.

És un aliment perfecte per a dietes per al control de pes i és apte per a totes les edats. Aquestes són algunes de les raons per les quals l'hauries d'incloure en la teva dieta.

És una gran font de proteïnes

Cent grams de salmó proporcionen gairebé 20 grams de proteïna, un macronutrient essencial per mantenir en bon estat les funcions bàsiques del nostre organisme i per mantenir la massa muscular.

Plat de salmónEl salmó n'aporta moltes proteïna

Pot ajudar a regular el son

El salmó inclou un aminoàcid anomenat triptòfan, que ajuda el cos a produir melatonina i serotonina, hormones que contribueixen a la regulació de l'estat d'ànim i a mantenir el cicle de son.

Millora el sistema immunològic

El salmó és una bona font de vitamina D, que ajuda el cos a absorbir el calci i estimula el sistema immunològic. A més, la manca d'aquesta vitamina s'ha associat a altres patologies com la depressió o l'obesitat.

Aporta vitamina B12

Un altre nutrient que conté el salmó és la vitamina B12, la deficiència de la qual pot causar debilitat, cansament, restrenyiment i pèrdua de gana.

Regula la funció de la tiroide

El salmó conté seleni, nutrient que, a més d'estimular el sistema immunològic, juga un paper en el metabolisme de l'hormona tiroide, la reproducció i la síntesi de l'ADN.

És una bona font de zinc

El zinc és un mineral essencial en la divisió i el creixement de les cèl·lules, la cicatrització de ferides i en el metabolisme dels carbohidrats.

És ric en glutamina

La glutamina és un aminoàcid (un component bàsic de la proteïna) que és fonamental perquè les nostres cèl·lules obtinguin l'energia necessària per al correcte desenvolupament de les funcions vitals.

Conté ferro

El salmó és una bona font de ferro, que intervé en la transferència d'oxigen dels pulmons i a altres teixits i també millora el metabolisme muscular.

Salmon i espárragosLes persones amb nivells baixos de ferro tenen en el salmó un bon aliat

És antioxidant

El salmó conté un antioxidant anomenat astaxantina que ajuda a prevenir l'envelliment i protegeix el nostre cos davant malalties.

És una bona font de niacina

El salmó conté niacina o vitamina B3, un nutrient que ajuda el bon funcionament del sistema nerviós, l'aparell digestiu i manté la pell en bon estat.