El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha afirmat que el confinament de cap de setmana "s'ha posat sobre la taula" i ha afegit que "al llarg dels propers dies" s'haurà d'acabar de configurar el "nou pas" a donar, depenent de la situació que marqui el coronavirus

En declaracions a Catalunya Ràdio, Ramentol ha reconegut que amb les mesures que incloïen el tancament de la restauració durant 15 dies no s'haurà "arribat a l'objectiu" i ha valorat que, tot i el toc de queda, la situació actual "apunta que seran necessàries noves mesures".

El toc de queda donarà resultats?

Ramentol ha confiat que el toc de queda doni resultats i ha insistit en la necessitat de "doblegar" la corba novament. "El sistema sanitari necessita doblegar-la", ha insistit. D'altra banda, ha assegurat que el Departament de Salut s'està preparant per fer més proves diagnòstiques. En aquest sentit, ha assegurat que es manté en 24 hores la resposta a PCR positives però que "s'està demorant" la comunicació dels negatius.

No és l'única veu de la comunitat científica que ho defensa. La cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de Vall d'Hebron, la doctora Magda Campins, ha afirmat que el confinament de cap de setmana pot ser "una mesura efectiva". "No descarto que s'hagi de fer", ha afirmat en declaracions a Catalunya Ràdio. La doctora ha explicat que a finals de setmana s'hauria de veure si l'impacte de les mesures preses fa més d'una setmana, tancament de la restauració i altres restriccions, han tingut efectes positius però s'ha mostrat "escèptica" amb la situació.

Cal recordar que el decret de l'estat d'alarma que el govern espanyol va aprovar ahir en un Consell de Ministres extraordinari estableix un toc de queda a tot l'Estat entre les 23 i les 6, amb marge per a les comunitats autònomes de modificar-lo una hora, tal i com ha fet el Govern.