El suc de taronja és una de les begudes més apreciades a tot el món. Tant és així que les enquestes que es fan habitualment revelen que és el suc de fruita preferit per la majoria. La producció de suc de taronja es calcula que n'assoleix 1,6 mil milions de tones anualment.

A més de pel seu sabor, el suc de taronja és molt valorat perquè conté molts nutrients beneficiosos, principalment la vitamina C. Però malgrat això, no s'ha de perdre de vista la quantitat de sucre que pot tenir, un assumpte, que ens pot portar a voler limitar el seu consum o a escollir una versió de suc de taronja 100% sense sucre afegit.

Un vas de suc de taronja fresc conté unes 110 calories, 2 grams de proteïna, 25 grams de carbohidrats i 20 grams de sucre. No conté ni greix ni fibra. El suc de taronja és una bona font de vitamina C, vitamina A, calci, ferro i folato.

Tanmateix, el suc de taronja amb polpa és una bona font de fibra. La fibra ajuda el cos a mantenir la salut digestiva i pot reduir el risc de malalties com a diabetis i malalties cardíaques, entre altres malalties.

Beneficis del suc de taronja

  • Suport al sistema immunitari

El suc de taronja és una excel·lent font de vitamina C i un vas conté el doble del valor diari recomanat. La vitamina C reforça el sistema immunitari i pot ser eficaç per combatre el refredat comú.

  • Reducció del risc de defectes de naixement

L'àcid fòlic al suc de taronja beneficia un desenvolupament fetal saludable en les embarassades. Els Centres per al Control de Malalties (CDC) dels Estats Units aconsellen que les dones embarassades ingereixin almenys 400 mcg d'àcid fòlic cada dia per prevenir defectes del tub neural del fetus.

  • Risc reduït de càlculs renals

El suc de taronja conté un alt nivell de citrat de potassi. Aquest nutrient s'uneix al calci a l'orina, creant un ambient on és menys probable que es desenvolupin càlculs renals.

Suc i taronjaSón més els beneficis que els riscos del suc de taronja però convé tenir en compte la fructosa

Riscos del suc de taronja

El suc de taronja és una excel·lent font de diverses vitamines i minerals. Tanmateix, com tots els sucs, el suc de taronja conté una quantitat significativa de fructosa, que pot fer que augmentin els nivells de sucre en sang.

L'alta concentració de sucre al suc de taronja, especialment al suc de taronja que conté sucre afegit, el converteix en una beguda amb alt contingut calòric. Per a les persones que segueixen una ingesta calòrica restringida per perdre pes, els aliments densos i baixos en calories són més efectius.