El president del PP a les Illes Balears, Biel Company, ha exigit aquest dijous la dimissió "immediata" de la presidenta de la Generalitat, Francina Armengol, després que diversos mitjans de comunicació l'hagin situat de matinada en un bar que incomplia els horaris marcats per les mesures contra la COVID-19.

En roda de premsa, el líder dels populars ha assenyalat que es tracta d'una qüestió de "salut democràtica" i ha apuntat que Armengol "no pot seguir ni un minut més en el càrrec. Ha intentat donar-nos lliçons d'exemplaritat aquests anys i ella ha de aplicar-se a si mateixa ", ha criticat.

El president popular balear s'ha referit a l'acta de denúncia que es va interposar al bar en el qual suposadament estava Armengol i que ha publicat aquest dijous el diari Última Hora. En aquesta, el propietari del local mostrava el seu desacord amb la denúncia per incompliment de l'horari, al·legant que no havia tancat abans perquè hi havia la presidenta de l'executiu balear.

Restriccions a les illes

Company també ha censurat les paraules d'Armengol dimarts passat en el Debat de Política General, quan va anunciar que les reunions socials es reduirien a sis persones a Mallorca i Eivissa i va demanar de nou a la població complir "escrupolosament" les precaucions davant la pandèmia. "La màxima representant de la política balear és la mateixa que després se salta les restriccions", ha assegurat Company.

En aquest sentit, ha considerat "lògic i sensat" que la presidenta demani responsabilitat a la ciutadania, però ha lamentat que "aquesta mateixa senyora després se'n va de copes". Segons Company, això és "una cosa que no es pot passar per alt" i "en una situació així Armengol queda inhabilitada per ser presidenta de la Generalitat". 

Per aquest motiu, ha instat la presidenta a dimitir "per respecte a la gent i per respecte a la política davant d'uns fets tan greus". "Ella ha estat d'una forma constant i seguida exigint-nos a tothom que hem de complir", ha criticat.

Preguntat per si la presidenta Armengol hauria de convocar eleccions, Company ha assenyalat que "d'entrada ha de dimitir i assumir responsabilitats". Les crítiques dels populars s'han repetit a través de les xarxes amb el hastag #ArmengolSeVaDeCopas.