La presidenta socialista balear, Francina Armengol, se suma a la crida del president Quim Torra per fer un desconfinament territorialitzat i atenent les especificitats de cada autonomia. En una entrevista a la Cadena Cope, la presidenta ha volgut recordar que aquesta ha estat des de l'inici una demanda de les illes: "Nosaltres des del principi sempre hem explicat al govern d'Espanya, que Espanya no és Madrid. I per tant cada territori té una situació diferent. En el nostre cas som illes i per tant tenim més possibilitats de controlar les entrades i sortides. I per això ens permet tenir plantejaments diferents".

En aquest aspecte, Armengol ha recordat que aquesta petició la fan diferents comunitats autònomes i així s'ha traslladat al govern de Pedro Sánchez: "Jo crec que aquesta insistència per part del govern balear i altres autonòmics també ha fet que l'espanyol hagi acceptat el desconfinament de forma asimètrica que va anunciar dissabte per la tarda i després vem pactar. Serà diferent per territoris i com? Per paràmetres sanitaris. La seguretat sanitària és fonamental per fer una bona desescalada. I a partir d'aquí, podrem veure possibilitats que surtin més grups de població i obrir més activitats econòmiques". Per pertinença de partit, la presidenta balear ha evitat els arguments més crítics contra el govern socialista però sí ha remarcat que la iniciativa de descentralitzar ha nascut de les propostes de les autonomies.

Pel que fa a la segmentació de la població per franges horàries, el model català i balear van en paral·lel. Armengol ha explicat que ha proposat a Sánchez que la gent "pugui sortir a fer exercici, passejar, anar als seus horts però de forma controlada. Fixar i diferenciar horaris per evitar aglomeracions". Una mesura que xoca amb la que va anunciar des de l'estat espanyol el cap de setmana passat amb la sortida sense requisits més específics per part de pares, mares i criatures. El govern de les Illes Balears considera bàsic aquest pla ja que "en la mesura que es sigui rigorós a nivell sanitari, es podrà desescalar" més o menys.

Armengol aposta per "escoltar i dialogar" perquè surtin com a resultat les millors solucions. També pel turisme on demana una estratègia europea que unifiqui el control en ports i aeroports: "Tan sols tindrem turisme si abans es garanteix la salut de tothom". Tot i que també considera que aquesta crisi, a diferència de la del 2008, ha d'aprofitar-se per estimular "l'economia verda i circular, la innovació, la tecnologia i el coneixement".