Un 5% de la població espanyola hauria superat el coronavirus i, per tant, tindria anticossos. Una dada que demostra que el 95% de la població no en . Aquestes són les primeres informacions que s'han pogut saber sobre l'estudi de seroprevalença que el govern espanyol va començar el 27 d'abril i que continua en marxa. 

Uns resultats desiguals

Tal com es pot veure a la imatge, el percentatge és desigual en tot el territori. Mentre que a Barcelona el tant per cent de la població que hauria passat el virus és del 7,1%, a altres territoris és menor. Lleida és la segona província catalana amb més població amb anticossos, amb un 3,7%, seguida per Girona amb el 2,5% i Tarragona, on només haurien passat el virus l'1,6% de la població.

estudi seroprevalença sanitat

A nivell espanyol, la província que segons sembla tindria més anticossos és la de Sòria, on un 14,2% de la població hauria passat el virus. Conca seria la segona província amb un percentatge més elevat, 13,5%. Segòvia ocuparia el tercer lloc amb un 11,5%. Així, Madrid ocuparia el cinquè lloc amb un 11,3%, just darrere d'Albacete, que registra un 11,6%. Ara bé, segons l'estudi, la proporció de positius és més gran en residents de grans ciutats (> 100.000 habitants) 6,4%.

La prevalença en professionals sanitaris és similar a la del conjunt de la població espanyola, del 5,3%, segons ha explicat la directora científica de l'estudi, Marina Pollán, en una roda de premsa acompanyada pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, el de Ciència, Pedro Duque, el secretari de Sanitat, Faustino Blanco, i la directora de l'Institut de Salut Carlos III, Raquel Yotti.

La prevalença, menor en nens

La prevalença del virus és menor en els nens, segons les dades que ha detallat Pollán. De l'1,1% en menors d'1 any, del 2,2% en menors de 3 anys i del 3% a partir de cinc anys.

L'estudi, dissenyat per l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII) i l'Institut Nacional d'Estadística (INE), en col·laboració amb les diferents autonomies, té com a objectiu calcular el grau real d'immunització de la població davant el coronavirus.

Segons els experts, aquesta informació podria ser clau per orientar les mesures de salut pública que caldrà prendre relacionades amb el control de transmissió del virus. 

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram