Un 7,1% de la població barcelonina té anticossos davant el coronavirus. En total, un 5% de la població espanyola hauria superat el coronavirus i, per tant, també tindria anticossos. Una dada que demostra que el 95% de la població no en . Aquestes són les primeres informacions que s'han pogut saber sobre l'estudi de seroprevalença que el govern espanyol va començar el 27 d'abril i que continua en marxa. 

estudi seroprevalença sanitat

Ara bé, tal com es pot veure la imatge, el percentatge és desigual en tot el territori. Mentre que a Barcelona el tant per cent de la població que hauria passat el virus és del 7,1%, a altres territoris és menor. Lleida és la segona província catalana amb més anticossos amb un 3,7%, seguida per Girona amb el 2,5% i Tarragona, on només haurien passat el virus l'1,6% de la població.

L'estudi, dissenyat per l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII) i l'Institut Nacional d'Estadística (INE), en col·laboració amb les diferents autonomies, té com a objectiu calcular el grau real d'immunització de la població davant el coronavirus.

Segons els experts, aquesta informació podria ser clau per orientar les mesures de salut pública que caldran prendre relacionades amb el control de transmissió del virus. 

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram