Les dietes miracle no existeixen. I els exercicis ràpids per eliminar greixos tampoc. El desig, les obsessions i els bombardejos que rebem per intentar tenir i aconseguir un cos perfecte ens fan creure autèntiques barbaritats. Després de l’èxit d’El método Sakuma, el programa d’exercicis que ha venut més de 3 milions d’exemplars al Japó i que també s’ha convertit en un best-seller a Espanya, ara arriba la segona entrega de l’entrenador Kenichi Sakuma: El método Sakuma Full Body.

Però si els miracles no existeixen, en què consisteix aquest mètode? El secret per aprimar-se i tonificar les parts que no ens agraden tant del nostre cos, segons l’autor, són quatre minuts d’exercicis al dia. Aquests exercicis estan pensats per a qualsevol persona, independentment de la seva edat o condició física.

El método Sakuma Full Body

La clau, segons detalla, rau en activar uns músculs concrets, depenent de la zona que es vulgui treballar i seguint només quatre passos. Kenichi Sakuma afirma que reduir el greix localitzat és possible només amb quatre minuts d’exercicis al dia (durant un mes). Però com s’aconsegueix? Segons detalla, això s'obté gràcies a l'activació dels músculs implicats en aquestes zones més rebels: cintura, abdomen, cuixes, bessons, braços, glutis, esquena i tors.

D’aquesta manera, el quid de la qüestió rau a enfortir els músculs i equilibrar-los de forma que el nostre metabolisme es mantingui actiu en tot moment, fet que es tradueix en una crema de greix constant al llarg del dia sense que ens n’adonem.

Ara bé, el mateix Sakuma adverteix que no tothom perd pes de la mateixa manera. Malgrat tot, al llarg de les 160 pàgines il·lustrades amb exercicis relata que si apliquem el seu mètode podem reduir fins a un 5% del nostre volum al mes.

El secret és aconseguir despertar músculs que no sabíem ni que existien, que, segons la seva teoria, és on acumulem més greix. Si corregim l’ús que li donem a aquests músculs i convertim els exercicis en un hàbit podrem dir adeu a l’excés de greix.

Més fàcil per als homes

Sakuma exposa que per als homes perdre pes amb el seu mètode serà més fàcil. Els homes tenen vint vegades més testosterona –l’hormona que influeix en el manteniment dels músculs– que les dones. És a dir, que als homes els resultarà més fàcil perdre panxa gràcies a aquest mètode.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat