Alemanya es dirigeix ​​a restriccions dràstiques a la vida pública. La cancellera Angela Merkel (CDU) vol convèncer els primers ministres de mesures dures durant la conferència de canvi prevista per a dimecres per evitar una pèrdua de control davant. Tenint en compte l’increment dramàtic del nombre d’infeccions per covid, el govern federal només vol permetre que els membres de la seva pròpia llar i una altra llar puguin trobar-se. Això és vinculant, les violacions d’aquestes restriccions de contacte serien sancionades per les autoritats reguladores, segons un esborrany de la resolució federal. 

"Els grups de persones que celebren llocs públics, apartaments i equipaments privats són inacceptables, atesa la greu situació", especifica l'administració. En general, s'hauria d'instar a la població a "mantenir el contacte amb altres persones al mínim absolut" des del 4 de novembre fins a finals de novembre. Queden exclosos els membres de la vostra llar. 

Entre altres coses, s’hauran de tancar establiments de restauració com bars, discoteques, discoteques, pubs i establiments similars, a excepció del lliurament i recollida d’aliments per al consum a casa.
El govern federal també vol prohibir les ofertes d' allotjament turístic a Alemanya durant gairebé tot el novembre. Els esdeveniments que ofereixen entreteniment estan prohibits a tota Alemanya durant gairebé tot el novembre. També ho haurien de fer el teatre, l’òpera o les sales de concerts des del 4 de novembre fins a finals de mes. 

Aquest reglament també s'aplica a esports d'oci i aficionats a totes les instal·lacions esportives públiques i privades, piscines i piscines de diversió, així com estudis de fitness i instal·lacions similars. També hi ha fires, teatres i parcs d'atraccions a prop. Les escoles i guarderies haurien de romandre obertes. No obstant això, els estats federals haurien d’introduir mesures de protecció addicionals en aquestes zones. Per tant, el comerç al detall hauria de romandre obert en el seu conjunt, subjecte a requisits d’higiene, control d’accés i evitar cues.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat