"Aquest Nadal el virus encara no s'haurà atenuat prou". Això és el que ha indicat Luis Enjuanes, director del laboratori de Coronavirus del Centre de Biotecnologia del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), qui ha assegurat que ens enfrontem a "una època molt dura".

En un entrevista a RAC1, Enjuanes ha destacat que les condicions meteorològiques de l'hivern no afavoreixen a la frenada del virus: "Que baixin les temperatures i s'estigui en espais més tancats és mal assumpte".

Luis Enjuanes CSIC   EP

Luis Enjuanes treballant al laboratori / Europa Press

Encara sobre les festes de Nadal, l'expert ha demanat que "es celebrin de manera familiar i bastant reduïdes". "El millor que podem fer és moderar-nos molt. Confio que la gent pugui sortir a passejar i a la muntanya", ha afegit.

Content amb les restriccions

L'expert del CSIC ha admès que li agrada "que s'apliquin mesures bastant fortes durant poc temps", tot i que, amb les xifres d'infectats dels darrers dies, considera que "les mesures hauran de durar".

El que també li sembla bé a Enjuanes és el toc de queda que s'ha decretat aquest diumenge: "Hem de mantenir les empreses productives obertes de dia, i a la nit només els serveis d'emergència. Soc partidari d'obrir les fàbriques i tancar les discoteques", ha subratllat.

El Govern no descarta més mesures

Per la seva banda, aquest dilluns al matí el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha afirmat que el confinament de cap de setmana "s'ha posat sobre la taula" i ha afegit que "al llarg dels propers dies" s'haurà d'acabar de configurar el "nou pas" a donar.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Ramentol ha reconegut que amb les mesures que incloïen el tancament de la restauració durant 15 dies no s'haurà "arribat a l'objectiu" i ha valorat que, tot i el toc de queda, la situació actual "apunta que seran necessàries noves mesures". Ramentol ha confiat que el toc de queda doni resultats i ha insistit en la necessitat de "doblegar" la corba novament. "El sistema sanitari necessita doblegat la corba", ha insistit.

D'altra banda, ha assegurat que el Departament de Salut s'està preparant per fer més proves diagnòstiques. En aquest sentit, ha assegurat que es manté en 24 hores la resposta a PCR positives però que "s'està demorant" la comunicació dels negatius.